ABN Amro Mobiel Bankieren nu te downloaden, ook op de iPad

ABN Amro liet zo'n twee weken geleden in een teaser op YouTube enkele features zien van hun nieuwe applicatie. Deze werd verwacht in juli, maar is sinds vanmorgen al beschikbaar.
Leon Verhelst - · Laatst bijgewerkt:

abn amro mobiel bankieren pictogramABN Amro had plannen voor een mobiel bankieren-app en liet in een filmpje op YouTube al enkele features zien. De applicatie was zo’n twee weken geleden al aangekondigd en werd in juli pas verwacht, maar Apple reageerde snel en keurde de app vanmorgen al goed. De universele app ABN Amro Mobiel Bankieren is ook geoptimaliseerd voor de iPad.

abn amro mobiel bankieren ipadIn de nieuwe applicatie van de bank kun je onder andere zoeken naar ontvangen/verzonden bedragen, rekeningnummers en omschrijvingen; handig als je even vergeten bent hoeveel die vriend je ook alweer schuldig was na dat avondje stappen. Want ook dat is mogelijk met de applicatie: geld overmaken naar je eigen rekening, maar ook naar die van vrienden en je huisbaas. De applicatie kan gebruikt worden door particulieren en zakelijke klanten die een omzet hebben tót 1 miljoen euro.

Als je op de internet bankieren-website een aantal rekeningnummers en namen in je adresboek hebt opgeslagen kun je deze ook in de applicatie gebruiken. Daarnaast kun je de applicatie personaliseren, door foto’s en namen toe te voegen aan rekeningen. Gebruik je de ABN Amro Saldo-applicatie, dan zal de registratiemethode je bekend zijn: door middel van de e-dentifier koppel je je rekeningen aan de applicatie (ook als deze al gekoppeld zijn aan de Saldo-applicatie). Daarna kies je een wachtwoord voor de applicatie. Hier heeft de bank een verbetering doorgevoerd, door nu 5 cijfers toe te staan voor het codeslot, maar het lijkt erop dat het nog niet mogelijk is om deze alfanumeriek (met cijfers en letters) te maken.

Om wat onduidelijkheid weg te nemen leggen we nog even uit bij welke acties je de e-dentifier van de ABN Amro nodig hebt:

  • Bij het koppelen van je rekeningnummer aan de applicatie
  • Bij het veranderen van de limiet van het maximum overboekingsbedrag in de applicatie
  • Bij het overmaken van geld naar ‘niet-bekende’ rekeningen. Niet-bekende rekeningen zijn rekeningen waar je meer dan 18 maanden geen geld naar hebt overgeboekt.
  • Overmaken van bedragen die hoger zijn dan het eerder ingestelde maximumbedrag

Voor deze acties heb je geen e-dentifier nodig, maar volstaat je ingestelde wachtwoord:

  • Overboeken naar bekende rekeningen. Bekende rekeningen zijn rekeningen waar je de afgelopen 18 maanden geld naar hebt overgeboekt.
  • Overboeken naar eigen rekeningen
  • Overmaken van bedragen die binnen het eerder ingestelde maximumbedrag vallen

De concurrenten zitten ondertussen niet stil: in maart kreeg de Rabo Bankieren-applicatie bijvoorbeeld een update waarmee je acceptgiro’s kon scannen en in mei kreeg de iPhone-applicatie van de Amerikaanse tak ING Direct een update waardoor je geld via Bump naar vrienden kan overmaken.

Downloaden:
ABN Amro Mobiel Bankieren (gratis – universeel)
ABN Amro Saldo (gratis – universeel)
Rabo Bankieren (gratis – universeel)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 juni 2011, 17:54
Categorieën Financiën, Nederlandse apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.