iculture-populaire-apps
Populaire Apps

Aanwijzingen gevonden in iOS 5 voor native panorama functionaliteit

In de code van nieuwe iOS versies worden vaak aanwijzingen gevonden voor nieuwe iPhone's en iPad's. Vandaag werd in de code van de beta-versie van iOS 5 een panorama-functie in de native camera-app ontdekt.

Gisteren schreven we al dat er aanwijzingen zijn gevonden voor een nieuwe iPhone, maar niet voor een nieuwe iPod touch. Ook waren er aanwijzingen aanwezig in de code van iOS 5 voor twee nieuwe iPad’s. Vandaag kunnen we nog een aanwijzing toevoegen aan het rijtje met aanwijzingen die iOS 5 vrijgeeft: Apple lijkt van plan te zijn om een native panoramafunctie in de camera-app te maken.

Apple is flink bezig geweest met het inbouwen van functies waarvoor al vele apps bestonden: een Reminder-app, een concurrent voor WhatsApp: iMessages, een Reader en Read-Later-functionaliteit en min of meer het Notification Center dat wel heel erg veel lijkt op MobileNotifier. 9to5mac heeft in de code van iOS 5 ontdekt dat je met de camera mogelijk ook panorama’s kunt maken. Daarmee maakt Apple het een stuk moeilijker voor de ontwikkelaars van apps zoals 360 Panorama, Pano en Microsoft’s Photosynth.

De website heeft nog niet ontdekt hoe je de functie kunt activeren, maar daar horen we ongetwijfeld snel meer over.
Panorama iOS 5
Via 9to5mac.

Deze lijsten zijn gebaseerd op afgelopen week. Een aantal van de toen gratis apps heeft inmiddels weer een prijskaartje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juni 2011, 11:58
Categorie Diensten
Onderwerpen camera, ios 5, panorama, populaire apps

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.