Vers van de E3: nieuwe actiegames van Gameloft

Uitgever Gameloft presenteert drie nieuwe actiegames voor de iPad en iPhone op de gamesbeurs E3. Backstab is een actiespel in piraten setting, March of Heroes is een Vietnam-shooter en 9mm is een grof actiespel.

Gameloft-drie-actiegames-voor-iPadDe grote gamesuitgever Gameloft heeft drie van haar grote nieuwe games voor de iPad en iPhone nader gepresenteerd op de E3. Dat is ‘s werelds grootste gamebeurs die jaarlijks wordt gehouden in Los Angeles. Gameloft, onder andere bekend van de shooterreeks N.O.V.A. en de Asphalt-racegames, laat onder andere haar nieuwe schietspel March of Heroes zien. Dat is de eerste game van de uitgever die gebruik maakt van de befaamde Unreal Engine-techniek op de iPad. Ook het piratenspel Backstab en het vloekgrage 9mm worden uit de doeken gedaan in video’s.

Het is nog niet helemaal bekend of de shooter March of Heroes zich afspeelt in of na de Koude Oorlog, maar de eerste van de twee video’s hieronder voldoet aan alle Vietnamoorlog-stereotypen. Oude rockmuziek klinkt uit de speakers als je een vlucht maakt met een helikopter – en als je daar uitvalt kom je terecht in een soort zanderige jungle-omgeving. De tweede videodemonstratie, eveneens afkomstig van TouchArcade, laat een rustige duikmissie zien met redelijk gedetailleerde onderwateromgevingen. De aangekochte Unreal Engine schittert nog niet zoals in het zwaardvechtspel Infinity Blade, maar laat het schietspel wel erg soepel draaien op de iPad 2. Een releasedatum is nog niet gegeven.

Backstab is Gamelofts inhaken op het door Pirates of the Caribbean weer populair gemaakte piratenthema. Ook dit actiespel ziet er erg vloeiend en speelbaar uit, maar kampt wel met houterige animaties hier en daar. Toch, als we daarover gaan klagen, kunnen we bijna elk spel op de iPad wel afschrijven. Backstab ziet eruit als een volwassen actiespel en belooft een grote open wereld aan de speler. Het is nog niet bekend wanneer het uitkomt.

De laatste grote actiegame die Gameloft presenteert is 9mm, een actiespel waarin je een politieagent speelt die Amerikaanse achterstandswijken verschoont van tuig. De game loopt over van de slow-motion actie, schietpartijen en buitensporig gevloek. 9mm wordt hieronder gepresenteerd op de iPhone, maar verschijnt ook voor de iPad. Het spel moet binnenkort verschijnen.

Via TouchArcade

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt
9 juni 2011 om 12:07
Categorie
Games
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.