Djay, Our Choice en Osmos winnen Apple Design Award 2011

Apple heeft op de WWDC de prijzen voor de Apple Design Awards uitgereikt. Op de iPad wonnen Osmos, Our Choice en Djay een prijs. Bij de studentencategorie wonnen Pennant en Pulse.

apple design awards 2011Apple heeft tijdens de WWDC de winnaars van de Apple Design Awards 2011 bekendgemaakt. Er waren meerdere categorieën, waaronder drie prijzen voor iPad-apps. In deze categorie vielen Osmos, Our Choice en djay in de prijzen. Daarnaast waren er bij de studentencategorie prijzen voor twee apps Pennant en Pulse. Wat zijn het voor apps en waarom hebben ze een prijs verdiend?

De Apple Design Awards worden uitgereikt aan apps die “outstanding achievement and excellence” hebben laten zien. Dit jaar stonden prijzen voor iOS- en Mac-applicaties op het programma.

Djay

djayDjay is een dj-applicatie voor de iPad. Je hebt directe toegang tot je iPod-muziekbibliotheek en kunt via een realistische low-latancy draaitafel je plaatjes draaien. Er zit automatische beat- en tempo-matching in deze app, op basis van het aantal beats per minuut. Je kunt je sessies opnemen én er is een automix-mode die ervoor zorgt dat de overgangen altijd goed klinken. AirPlay-ondersteuning zit er natuurlijk ook in.
Downloaden: Djay

Our Choice

our choiceAlle drie prijswinnaars in de iPad-categorie zijn al eens ter sprake gekomen op iPadclub. Zo ook Our Choice, de app van de bekende Amerikaanse politicus Al Gore. Out Choice gaat over klimaatverandering. In een interactief magazine met 250 foto’s, 50 minuten documentairevideo’s en 30 grafieken en tabellen krijg je te zien hoe het met ons klimaat staat. Je kunt de grafieken en tabellen zelf nader onderzoeken, want ze zijn interactief. De applicatie is zeer fraai gemaakt, ook qua technische mogelijkheden. Een voorbeeld voor andere magazines op de iPad.
Downloaden: Our Choice (€3,99)

Osmos

osmosOsmos is een game, die niet bedoeld is voor mensen die van snelle actie houden. Toch heeft de game op de pc al diverse prijzen gewonnen en op de iPad volgt nu de gewilde Apple Design Award. In reviews krijgt Osmos voortdurend hoge waarderingen. In de game moet je een klein organisme met de naam ‘mote’ rondsturen in een spelomgeving. Bij elke schermtap verlies je massa, zodat je slim moet plannen hoe je op een bepaalde plek komt zonder sterk te ‘vermageren’. De mote absorbeert kleinere motes, maar kan zelf ook worden opgeslokt door een grotere mote. Door in en uit te zoomen krijg je meer zicht op het speelveld. Er zitten 27 levels in deze game.
Downloaden: Osmos (€3,99)

Pennant: honkbalgeschiedenis

pennant iconPennant is een interactieve geschiedenis voor honkballiefhebbers. Aan de hand van kaarten kun je de gegevens bekijken van meer dan 115.000 wedstrijden die tussen 1952 en 2010 hebben plaatsgevonden. Voor de honkbalgekke Amerikanen ongetwijfeld een toffe app, maar voor de Nederlandse gebruikers wat minder interessant. Pennant won een prijs in de categorie ‘Studenten’.
Downloaden: Pennant (€3,99)

Pulse: persoonlijk magazine

Pulse is een sociale nieuwslezer, die te vergelijken is met Flipboard. Maar toch is de insteek anders: terwijl Flipboard een sociaal magazine is met content van Twitter, Facebook en Google Reader, is Pulse veel meer bedoeld voor alleen nieuws. Pulse kan synchroniseren met Google Reader en je kunt foto’s opslaan in je iPad-bibliotheek. Pulse won een prijs in de categorie ‘Studenten’. Overigens won ook de app Grades 2 een prijs in deze categorie, maar die is niet geoptimaliseerd voor de iPad.
Downloaden: Pulse (gratis)

Bij de iPhone-apps wonnen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 9 juni 2011, 11:06
Categorie Uncategorized

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.