Review: Talentoday analyseert je karakter voor een passende baan

Het vinden van een droombaan is niet makkelijk. Talentoday helpt je op weg, door met vragenlijsten inzicht te geven in je karakter en wat je motiveert om te werken.

talentoday-icoon-grootTalentoday helpt je op weg om de juiste baan te vinden of te verbeteren op je huidige werkplek. De app geeft met een uitgebreide vragenlijst inzicht in je karakter, zodat je ontdekt wat jouw sterke en zwakke punten zijn en welke factoren jou motiveren om te werken. Met de nieuwe app ontdek je dit op een simpele manier.

Hoe werkt Talentoday?

In feite is de app op veel punten hetzelfde als de website Talentoday, die al bestaat sinds 2013. Het begint met het invullen van je persoonlijke gegevens, waaronder opleiding en baan. Hierna krijg je direct een vragenlijst gepresenteerd met 128 vragen, waarbij je steeds twee antwoordmogelijkheden hebt. Het zijn specifieke vragen die onder andere betrekking hebben op je ambities, werkwijze en karakter. In veel vragen zal je een antwoord herkennen dat bij je past, maar omdat er maar twee mogelijkheden zijn komt het ook regelmatig voor dat het geven van een ‘juist’ antwoord lastig is.

talentoday-1 talentoday-2

Talentoday: de resultaten

Nadat je alle vragen hebt ingevuld, zie je onder het kopje ‘personaliteit’ in een ronde grafiek wat jouw sterke en zwakke punten op vijf verschillende gebieden zijn: communicatie (communicate), management (manage), durf (dare), aanpassingsvermogen (adapt) en vermogen om uit te blinken (excel). Deze vijf clusters zijn onderverdeeld in meer specifieke eigenschappen als stressbestendigheid, leiding geven en ambitie. Bij elke eigenschap staat onder de grafiek een score en een stukje tekst, dat uitleg geeft over de score. Een uitgebreid overzicht dat snel inzichtelijk maakt hoe jouw karakter in elkaar steekt.

talentoday vraag talentoday vraag

Naast deze grafiek over je personaliteit is er ook nog een grafiek over jouw werkmotivatie. Ben jij iemand die veel waarde hecht aan een goed salaris of vind je het vooral belangrijk dat het gezellig is? Interessante inzichten voor jezelf, maar ook boeiend om te zien van een ander.

Nog meer resultaten vind je bij ‘Talent ID’ en ‘Verbeteringen’. Dit zijn meer korte puntjes die aangeven waar je talenten liggen en wat er nog beter kan. Alle resultaten zijn uiteraard te delen met vrienden en collega’s.

Conclusie Talentoday review

Talentoday is een toegankelijke app en geeft je op een simpele wijze inzicht in je karakter op de werkvloer, maar zal niet een app zijn die je dagelijks gebruikt. Wel is het leuk om na verloop van tijd de lijst weer eens in te vullen om te zien waar je bent veranderd. Voor een volgende stap zou het ook interessant zijn om te zien welke banen er aan de hand van jouw profiel aan te raden zijn.

Pluspunten

  • Interessante inzichten voor op de werkvloer
  • Simpel in te vullen
  • Alle resultaten zijn simpel te delen

Minpunten

  • Geeft geen specifiek advies voor mogelijke banen
  • Geen groot verschil met de al bestaande website

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 11 april 2015, 15:45
Categorieën Diensten, Onderwijs
Onderwerpen apps, sollicitatie

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.