10 Habits geeft antwoord op: ‘Ik zou niet weten hoeveel sigaretten ik rook’

10 Habits is een makkelijke en leuke iPhone-app om tien gewoontes mee bij te houden. Hoe vaak bezoek je Facebook op een dag?
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

10 Habits iPhone iPad gewoontes bijhoudenHoeveel koppen koffie sla je achterover op drukke dagen? Hoe vaak heb je nu weer op Facebook gekeken? Hoeveel sigaretten rook je op een dag? De Nederlander Michel van Meijer tekende voor een applicatie waarmee je het zo makkelijk mogelijk kan bijhouden. In 10 Habits voer je tien gewoontes in waar je snel doorheen kan vegen om je (nare) gewoontes in kaart te brengen. Je kan de gegevens tegenover die van gisteren leggen en ziet ze over langere periode in een grafiek.

10 Habits bedient onvoorstelbaar simpel, maar je moet er wel even aan wennen als je de applicatie binnenkort. Je ziet dan meteen zonder verdere uitleg een teller voor het aantal sigaretten dat je hebt genomen. Veeg horizontaal en je ziet een andere teller met opnieuw een plus- en minknop om zo snel mogelijk je gewoonte vast te leggen. En zo kan je nog acht keer verder vegen, om elke gewoonte te zien. Het wordt interessant als je een gewoonte naar boven wegdrukt. Daaronder zie je namelijk een grafiek met de waarden van de afgelopen week, zie je een deelfunctie voor Twitter en Facebook en wordt de score van vandaag nog eens herhaald en zie je de waarde van gisteren. In plaats van die gegevens dubbelop, zagen we liever een score per maand, of een indicatie van wanneer je begon met de telling.

10 Habits teller sigaretten gewoontes iPhone 10 Habits grafiek en vandaag

Desondanks helpt 10 Habits je natuurlijk ook zonder die lange termijn wel op weg met bewustwording. Weet je bijvoorbeeld nu van jezelf hoeveel tussendoortjes je op een dag neemt? 10 Habits maakt het inzichtelijk omdat het zo simpel is de waarde op te schroeven. Veeg naar je gewoonte, druk de plus: klaar. Ja, de app had er ook voor kunnen kiezen alle habits op één pagina te gooien en je het swipen kunnen besparen, maar dan was de app misschien niet zo mooi en krachtig als nu.

Aantal koppen koffie vandaag: drie.

Downloaden: 10 Habits (€0,89, universeel, iOS 5.0+)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 5 februari 2014, 18:30
Categorieën Lifestyle, Nederlandse apps
Onderwerp quantified self

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.