Human Weather: twitteren over het weer

Met Human Weather heeft ontwikkelaar Maplewoods Associates een applicatie uitgebracht, waarmee je kunt kijken wat er over het weer wordt gezegd op Twitter. Je kunt ook kijken wat twitteraars in de buurt zeggen en welke kleding ze dragen.
Edward Neve - · Laatst bijgewerkt:

Screenshot via 2525 (Francisco van Jole)Als we één ding vaak doen in Nederland is het toch wel praten over het weer met elkaar. Niets lekkerder dan de zoveelste regenbui te bespreken of samen te genieten van dat heerlijke voorjaarszonnetje. Met Human Weather heeft ontwikkelaar Maplewoods Associates nu een applicatie uitgebracht, die ook in deze behoefte voorziet als je niemand om je heen hebt om over het weer te praten. Met deze applicatie is het mogelijk om te kijken wat er op dat moment door twitteraars in de buurt over het weer wordt gezegd. Ook kun je zien wat je plaatsgenoten momenteel dragen en wat voor weer het de komende dagen wordt.


De applicatie bestaat uit een aantal tabbladen. In het hoofdscherm zie je de huidige weerssituatie in de plaats waar je bent. Met de locatieknop linksboven kun je deze plaats automatisch laten bepalen, of je voert hem handmatig in met het vergrootglas rechtsboven. Je ziet de de huidige weerssituatie met daaronder het twitter-commentaar over het weer van je medegebruikers die ook in jouw buurt zitten. Je kunt dus, in tegenstelling tot de standaard weerapplicatie van de iPhone, niet alleen zien wat voor weer het is, maar ook horen hoe dat dan eigenlijk aanvoelt in het echt! 

Op het tweede tabblad kun je zien wat de mensen in jouw buurt momenteel dragen. Is het weer voor een bloesje of moet je toch die dikke trui maar aan doen? De verschillende kledingstukken staan als een word cloud op je scherm. De kledingstukken waarvan de woorden het grootst zijn worden het meest gedragen. Door op een kledingstuk te klikken kun je het commentaar lezen van diegenen die dat kledingstuk dragen. Dit werkt natuurlijk alleen maar als de twitteraars ook twitteren over de kleding die zij dragen. Het derde tabblad bevat de weersvoorspelling voor de komende dagen met een weericoon en de maximum en minimum temperatuur. 

Om Human Weather te kunnen installeren moet je iPhone wel van firmware 2.2.1 voorzien zijn. De applicatie is de komende 72 uur gratis te downloaden en zal daarna 1,99 euro gaan kosten, dus wees er snel bij!

Installeren: Human Weather

Kledinstukken word cloudWat dragen ze en waarom?Weersvoorspelling

App Store

Lees alles over de Apple App Store, de online winkel waar je apps voor iPhone, iPad, Apple Watch, Apple TV en Mac downloadt. Naast de normale softwarewinkel is er ook een Mac App Store en een speciale App Store voor de Apple Watch. Sinds maart 2024 kun je op de iPhone ook apps buiten de officiële App Store downloaden, via onder andere alternatieve appwinkels. Dit wordt ook wel sideloading genoemd.

App Store

Reacties: 13 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.