Cisco brengt snelheidstest voor iPhone uit

Cisco heeft de applicatie Cisco Global Internet Speed Test (GIST) stilletjes uitgebracht in de App Store. GIST meet je internetsnelheid via Wi-Fi en 3G.

cisco gistBegin januari toonde Cisco-dochter WebEx een eigen iPhone-applicatie waarmee je teleconferenties kunt organiseren en volgen. Maar intussen heeft Cisco zelf ook een applicatie in de App Store uitgebracht, zonder er veel ruchtbaarheid aan te geven. Cisco Global Internet Speed Test (GIST) is een applicatie waarmee je je internetsnelheid kunt meten. Je kunt de snelheid via het GPRS/3G-netwerk en Wi-Fi vergelijken met andere iPhone-gebruikers, overal ter wereld.


Nederlandse recensies zijn er nog niet, maar Amerikaanse wel: reviewers klagen over het feit dat Cisco je e-mailadres, telefoonnummer en het serienummer van je iPhone noteert zodra je een meting uitvoert. Het staat weliswaar in de kleine lettertjes, maar Cisco had het wel op voorhand mogen zeggen. Eén van de reviewers vraagt zich zelfs af of al die leuke gratis applicaties die je uit de App Store downloadt ook zomaar die informatie kunnen achterhalen en ermee kunnen doen wat ze willen. Verder had de eerste versie van GIST moeite met de eerste generatie iPod touch, maar dat is nu opgelost. De applicatie is gratis te downloaden.

Installeren: Cisco Global Internet Speed Test (GIST)
Tipgever: Wouter

Reacties: 12 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.