Hotmail op iPad kan problemen opleveren

Hotmail kan op de iPad problemen opleveren. Gebruikers kunnen niet antwoorden op e-mail of een nieuwe e-mailbericht schrijven. Microsoft werkt aan een oplossing.

ipad hotmailSommige iPad-bezitters klagen dat ze problemen hebben met de Hotmail-website van Microsoft. Microsoft heeft het probleem inmiddels erkend en raadt aan om gebruik te maken van de mobiele Hotmail-site. Een andere optie is om het Hotmail-account toe te voegen aan de Mail-applicatie van de iPad, zodat je helemaal geen browser meer nodig hebt. Mensen die last hebben van het probleem kunnen geen nieuwe e-mail schrijven of reageren op ontvangen berichten. Microsoft geeft aan dat ze samen met Apple bezig zijn om het probleem uit te zoeken en dat er zo snel mogelijk een oplossing komt. Het probleem blijkt al een paar dagen te bestaan; begin april werd er al melding van gemaakt.


Omdat Hotmail niet standaard aanwezig is in de instellingen van de Mail-app heb je de volgende info nodig:

  • POP-server: pop3.live.com (poort 995)
  • POP SSL vereist? Ja
  • Gebruikersnaam: Je Windows Live ID, bijvoorbeeld piet@hotmail.com
  • Password: Het wachtwoord
  • SMTP-server: smtp.live.com (poort 25 of 587)
  • Authenticatie vereist? Ja
  • TLS/SSL vereist? Ja

Meer info op het Windows Teamblog

Microsoft

Microsoft is, naast Apple en Google, een van de grootste techbedrijven ter wereld. Microsoft is vooral bekend van de Windows-pc's, maar ook van Office, de Internet Explorer- en Edge-browsers, Xbox en meer. Lees alles over Microsoft op je iPhone, iPad en Mac gebruiken. Microsoft heeft meerdere apps en diensten die voor Apple-gebruikers interessant zijn, zoals Office en Outlook. Hier zie je alles op een rijtje.

Microsoft

Reacties: 18 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.