iOS game-update: uitbreiding Ticket to Ride Pocket, Midway Arcade, Lume en koopjes

Verveeld van Ticket to Ride Pocket op de iPhone of iPod touch? Het is bijna niet voor te spellen, maar het bordspel is nu uitgebreid met de 1910-uitbreiding, die drie nieuwe speltypes aan het populaire online bordspelletje toevoegt.

GU DO Lume header iPhone iPod touchDe kans is niet heel erg groot dat het onlangs tijdelijk gratis aangeboden bordspel Ticket to Ride Pocket je nu al verveelt. Als je kijkt naar de beoordelingen in de App Store tenminste. 700 Nederlanders geven het treinroute-aanlegspel daar maar liefst een gemiddelde score van 4,5 ster. Nu is er een uitbreiding voor uitgekomen waardoor we weer even verder kunnen met het spel. Graag ook even je aandacht voor Lume, een werkelijk beeldschoon spel gemaakt van karton.

Ticket to Ride Pocket breidt uit

GU DO Ticket to Ride Pocket iPhone iPod touchHet succes van Ticket to Ride Pocket lijkt niet meer te stuiten sinds het bordspel ruim een dag lang gratis op de iPhone was te downloaden. En terecht! Het spel waarin spelers treintrajecten (opdrachtkaarten) moeten behalen door routes aan te leggen met kleurenkaarten, is zowel offline als online tegen vrienden enorm verslavend. Het als eerst wegkapen van een route en het behalen van zoveel mogelijk punten door lange routes aan te leggen, beklijft vanaf begin tot het einde. Maar… als je genoeg potjes hebt gespeeld, is de kans behoorlijk dat je de grote trajecten die de anderen moeten aanleggen, wel kan dromen. En dan verliest Ticket to Ride een beetje van zijn charme. Net op tijd heeft uitgever Days of Wonder de 1910-uitbreiding voor het spel uitgebracht. Daarmee krijg je voor 79 eurocent drie nieuwe spelmethodes op dezelfde Amerikaanse kaart. 1910 Classic vervangt de bonus voor langste aaneengesloten route door een bonus voor het voltooien van de meeste opdrachtkaarten. 1910 Mega brengt extra opdrachtkaarten in het spel en laat je er meer tegelijk pakken. 1910 Cities tenslotte, bevat alleen maar trajecten die bij de steden Chicago, Dallas, Houston, Los Angeles, New York en Seattle uitkomen. Zo concentreert het deelnemersveld zich dus en wordt de strijd om als eerst een route te veroveren, een stuk venijniger. We kunnen er omheen draaien, maar rechtzodiegaat: als je van Ticket to Ride Pocket houdt, moet je deze in-app aankoop eigenlijk gewoon zonder vertraging aanschaffen.
Downloaden: Ticket to Ride Pocket (€1,59)

Terug in de tijd: Midway Arcade

GU DO Midway Arcade iPhone iPod touchEr zijn minstens twee gamestudio’s die liever terugkijken en teren op hun verleden dan dat ze nieuwe games uitbrengen. De ene is Namco en eigenaar van een gele happer die vlucht voor spoken. De ander is Midway, een uitgever die al decennia teert op spellen die een stuk minder baanbrekend of bekend waren. Midway Arcade is echter best het bekijken waard: het voorziet je in zes golden oldies en vier makkelijke arcade-spellen uit oma’s tijd. Zo sloop je een stad met monsters in Rampage, speel je geheim agent in Spy Hunter, zweef je tussen platforms in Joust, serveer je gerstenat in Rout Beer Tapper, speel je een potje basketbal in Arch Rivals en vlieg en schiet je in Defender. Dat zijn de klassiekers die je meteen in het hoofdmenu van arcadekasten kan opstarten. Daarnaast krijg je er extragratis air hockey, arcade basketball, poolbiljart en roll ball bij, omdat je die typen vermaak nou eenmaal ook vindt in een speelhal. Alle spellen zijn omgezet naar de iPhone en gebruiken virtuele toetsen op het scherm. Wie de tijd van ronkende pixels en beukende bliebjes wel kan waarderen, kan voor 79 eurocent per stuk ook nog twee in-app gamepaketten kopen. Het actiepakket bevat NARC, Total Carnage en APB. Het avonturenpakket telt Gauntlet, Gauntlet II en Wizard of Wor. Nostalgisten weten ze wat ze te doen staat. Elf needs food baaaaadly.
Downloaden: Midway Arcade (€0,79, universele app)

Trailer van de Dag: Lume

GU DO Lume screenshotZo mooi dat we er stil van worden. Dat is de trailer van Lume, een spel dat in zijn geheel is opgetrokken uit papier. En dan bedoelen we niet het platte, papieren effect dat meer games hebben geprobeerd, nee, Lume is écht van papier gemaakt. De bomen, de straten, de woningen en de details in het spel: ze zijn allemaal van karton gemaakt. Niet voor niets is Lume al bekroond met de prijs voor ‘Excellence in visual art’ op het Independent Games Festival 2012. Het spelidee is minder bijzonder, maar nog altijd boeiend. In het huis van je opa is de stroom uitgevallen en erger nog: de oude man zelf is nergens te bekennen. Als speler ga je op zoek naar het licht én je grootvader. Dat doe je door de ruimtes in het spel te verkennen en puzzels op te lossen. Puzzels, die opnieuw van papier zijn gemaakt. Lume is compact in omgeving en dat is te verklaren door de moeite die het moet kosten kartonnen decors te maken. Het is ook te verklaren omdat dit spel het eerste deel is van een reeks van vermoedelijk meerdere delen. Introductie op een langer verhaal of niet: Lume is prachtig en warm. Een visueel kunstwerk op de iPhone.
Downloaden: Lume (€1,59, universele app)

De koopjeshoek

Tot rust gekomen door de trailer van Lume? Dan is het nu weer tijd om te graaien in de budgetbak. De leukste tijdelijke aanbiedingen op iPhone- en iPod touch-gamesgebied zijn:

Let op: de genoemde aanbiedingen hebben een beperkte geldigheidsduur. Controleer dus goed of de game/app nog steeds gratis en/of voor de aanbiedingsprijs wordt aangeboden. Zie voor meer uitleg dit artikel: De nieuwsbrief van iPhoneclub en gemiste koopjes.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 23 februari 2012, 18:26
Categorie Games
Onderwerpen arcadegame, iculture speelt, kopen, ticket to ride

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.