Uitgelicht
Apple's maart 2024-aankondigingen
Toon of verberg de lijst met posts

Officieel: Apple gaat iOS 8 aankondigen op WWDC 2014

Apple gaat tijdens WWDC iOS 8 onthullen. Dat is bevestigd door banners met iOS 8 logo.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

banner-ios-8-mosconeApple is druk bezig om Moscone Center aan te kleden voor WWDC, dat volgende week maandag losbarst. We hadden al wel verwacht dat Apple iOS 8 zou onthullen, maar zekerheid daarover was er nog niet. Je weet maar nooit: voor hetzelfde geld had Apple besloten om iOS 7.2 uit te brengen, omdat de echt grote aankondigingen pas in het najaar komen. Banners bij Moscone maken nu duidelijk dat Apple toch iOS 8 gaat onthullen. Een foto laat zien dat er zojuist een banner met een grote 8 is uitgerold, op een achtergrond met golvend water.


Ook is er in het Moscone Center een banner gesignaleerd met OS X 10.10, de nieuwste update voor het Mac-besturingsysteem. Een afbeelding van Yosemite National Park op de achtergrond wekt de indruk dat Apple de nieuwste OS X-versie naar het bekende natuurpark zal vernoemen: OS X Yosemite dus. We verwachten dat Apple daar tijdens de keynote op maandagavond ook uitgebreid aandacht aan zal besteden. De keynote is door iedereen wereldwijd te volgen via een livestream.

banner-ios-8-moscone

os-x-yosemite

Apple’s iOS 8 zal er waarschijnlijk ongeveer hetzelfde uitzien als iOS 7, maar met een aantal nieuwe functies, zoals Healthbook, nieuwe TextEdit- en Preview-apps en mogelijk ook verbeteringen aan Siri en Apple Kaarten. De hieronder getoonde foto werd gemaakt door Jay Yarow van BusinessInsider. Interessant om te zien, is dat het logo van iOS 6 ook al een rimpeling met water had, zoals op de foto hieronder is te zien. Twee jaar geleden maakte Apple het wel erg duidelijk: iOS 6, The world’s most advanced mobile operating system. Bij iOS 8 blijft het simpelweg bij het cijfer 8. De rest is gissen.

ios-6-banner

Geen split-screen iOS 8

Eén ding hoeven we aanstaande maandag in ieder geval niet in iOS 8 verwachten. Volgens Brian X. Chen, technologieredacteur van The New York Times, zal er geen split-screen multitasking-functie in iOS 8 zitten. Eerder werd de indruk gewekt dat Apple zou werken aan een oplossing, waarbij je twee apps gelijktijdig op de iPad kunt gebruiken. Chen zegt dat hij de informatie heeft gekregen van een bron, die goed is ingevoerd bij Apple. Maar het idee is nog niet helemaal van tafel: als de volgende generatie iPad Air en iPad mini verschijnt, is het waarschijnlijk wél af. Dat betekent dat we nog tot oktober moeten wachten. Een split-screen functie in iOS 8 zou een veelgevraagde functie zijn, die momenteel al wordt ondersteund op de Surface-tablets van Microsoft.

https://twitter.com/bxchen/statuses/472105428776914944

Zo’n split-screen versie zou er als volgt uitzien:

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties: 46 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.