Eerste foto van ‘achterkant iPhone 6’ gelekt

Op internet is een foto van de iPhone 6 achterklep verschenen. Het wijst erop dat de iPhone een uitgesneden Apple-logo krijgt.

iphone 6 achterkantNa talloze concepten en fabrieksmallen lijken nu de eerste onderdelen van de iPhone 6 te gaan circuleren. Vorige week was het nog een 4,7-inch schermpaneel voor de backlight, vandaag troffen we een achterkant van de iPhone 6 aan. Het is de eerste keer dat een dergelijke foto verschijnt. En valt ook meteen iets bijzonders te ontdekken aan deze achterklep, die nog wordt beschermd door groene folie. De foto werd gepubliceerd door de Australische site Macfixit, die beweert dat de foto afkomstig is uit een Chinese fabriek.


Het gaat daarbij om het Apple-logo aan de achterkant. Er lijkt sprake van een uitgesneden Apple-logo, terwijl bij eerdere iPhones het kleurverschil ontstond door polijsten. De schaduw in het Apple-logo wijst erop dat er licht doorheen kan vallen. De iPad mini, die volgens sommigen de inspiratiebron vormt voor deze grotere iPhone 6, heeft op dezelfde manier een uitgesneden logo. Bij iPads wordt het logo gebruikt om antennes en draadloze functies achter te verbergen. Bij de iPhone was dat tot nu toe niet zo, omdat de ruimte daarvoor te krap is. Apple gebruikt onder andere de metalen rand rondom het toestel als antenne.

Het gevonden onderdeel komt overeen met eerder verschenen mock-ups. Zo zijn aan de boven- en onderrand kleine vlakjes te zien, met een omlijsting. Het aantal gelekte onderdelen is momenteel nog klein. Wat op websites zoals Weibo verschijnt, zijn meestal dummymodellen, die worden gebruikt door accessoiremakers om nu alvast hoesjes te kunnen maken. De verwachting is dat Apple een 4,7-inch iPhone uitbrengt en later dit jaar ook nog een 5,5-inch versie. Die laatste zou vertraging kunnen oplopen vanwege problemen met de productie van de grotere batterij. Foxconn zou vanaf augustus de eerste onderdelen voor een 5,5-inch iPhone gaan produceren, wat erop wijst dat dit model niet meer de gebruikelijke introductie in september haalt.

Lees ook ons dossier iPhone 6

iphone 6 achterkant

Reacties: 41 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.