iculture-app-gemist
App Gemist Je maandelijkse app-overzicht

App Gemist: OV-chipkaart, Peek Calendar, tvtag en meer

Deze week testen we voor iPhone onder andere stappenteller 10 Thousand Steps, nieuwsapp Inside.com en zelfkennis-app Human.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Peek Calendar iPhone agenda-appDe nieuwe agenda-app Peek Calendar beklom onmiddellijk de hitlijst meest gedownloade apps na onze recensie van de app woensdagavond, maar de meningen zijn er over verdeeld. Hoe functioneel is een agenda die vooral mooi wil zijn? Andere applicaties die we afgelopen week hebben gesproken en we nu op rij zetten in de App Gemist, richten zich wel nadrukkelijk op functionaliteit. Zo zie je overal je tegoed in de officiële OV-chipkaart app.


AG 10 thousand steps 10010 Thousand Steps – Geef je beweging op de dag eens een doel. Of geef jezelf een doel om te bewegen. 10 Thousand Steps is een nieuwe iPhone-app waarin je elke dag ziet hoe ver je verwijderd bent van 7500, 10.000 of 12.500 stappen. De applicatie toont je huidige stappenaantal, de afgelegde kilometers en de tijd die je in beweging was. De applicatie gebruikt geen batterij-intensieve locatiegegevens zoals bijvoorbeeld Moves, maar doet puur een beroep op de bewegingsprocessor in de iPhone 5s.
Downloaden: 10 Thousand Steps (€0,89, iPhone 5s, iOS 7.0+)

AG Korfballscout 100KorfballScout – Een potje korfbal kan lastig bij te houden zijn, zeker als je alle doelpogingen, strafworpen en overtredingen op de voet wil volgen. De iOS-app KorfballScout biedt daarom één plek waarin je alles in een enkele wedstrijd kunt vastleggen. Aan het begin van een wedstrijdhelft telt de app automatisch af, waarna je met simpele menu-opties kunt loggen wat er tijdens een wedstrijd gebeurt. Daarin is de app efficiënt, maar soms ook een beetje onhandig.
Downloaden: KorfballScout (gratis, in-app aankoop, iPhone, iOS 7.0+)

AG Notes 100Notes – Dat notities en taken voor veel mensen prima samen gaan werd nog eens duidelijk bij de afgelopen iCulture Awards. Toen kozen iCulture-lezers immers iOS Notities als tweede beste todo-apps. Dat iOS Herinneringen de publieksprijs won geeft bovendien aan dat veel stemmers van rechttoe-rechtaan houden. Toch is er iets voor te zeggen om eens een andere app voor het beheren van je notities en todo’s uit te proberen. Eentje die gratis is, maar wel een aantrekkelijk jasje heeft. Notes – To-Do & Task List is zo’n app. In de stijlvolle applicatie kun je snel een simpele notitie maken, maar ook een taak of herinnering voor een bepaald tijdstip instellen.
Downloaden: Notes – To-Do & Task List (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG Mentio 100Mentio – Wanneer je voor een bepaalde film, muziek-album of populaire app wil sparen is het wel zo handig als je deze items nog kan terugvinden – in je hersenen danwel ergens anders – tegen de tijd dat je voldoende geld hebt. Mentio is een nieuwe app die je daarbij wil helpen. In de applicatie kun je een verlanglijst aanleggen door in iTunes en de App Store media te zoeken, op te slaan en te kopen. Het verschijnen van Mentio komt amper een dag nadat Apple iTunes 11.1.4 beschikbaar heeft gesteld. Die update had ervoor moeten zorgen dat je iTunes Wish List zichtbaar is terwijl je naar je bibliotheek kijkt, maar uit tests bleek dat de verlanglijst nog niet te zien is.
Downloaden: Mentio (€0,89, iPhone, iOS 7.0+)

AG SKO Kijkcijfer 100SKO Kijkcijfer-App – De officiële iPhone-applicatie van Stichting Kijkonderzoek heeft vandaag een flinke update gekregen. Sinds de SKO Kijkcijfer-App in 2011 verscheen, kreeg de app wel wat kleine verbeteringen, zoals ondersteuning voor 4-inch schermen, nieuwe zenders en nieuwe logo’s voor tv-zenders en de toevoeging van WebTV als aparte categorie. Maar het uiterlijk is tot nog toe altijd onveranderd gebleven. Na de vernieuwing van de website eerder deze maand, is nu ook de huisstijl van de app in het nieuw gestoken. Daarnaast is het mogelijk geworden om te zoeken in zenderrapporten.
Downloaden: SKO Kijkcijfer-App (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG OV-chipkaart 100OV-chipkaart – De officiële OV-chipkaart app is nu te downloaden op de iPhone. De applicatie is uitgekomen op iPhone en Android en is ontwikkeld door Translink, de ontwikkelaar van de OV-chipkaart in Nederland. In de app zie je je saldo, transacties en oplaadpunten. De applicatie is vooral lekker eenvoudig. Als je bent ingelogd met je gebruikersnaam en wachtwoord, zie je onderin een pop-up staan die je laatste saldo op de OV-chipkaart weergeeft.
Downloaden: OV-chipkaart (gratis, iPhone, iOS 5.0+)

AG Supermarkt+ 100Supermarkt+ – Een van de Nederlandse iPhone-apps met prijzen en aanbiedingen van supermarkten, is vernieuwd. Supermarkt+ heeft een volledig nieuw ontwerp gekregen voor de iPhone dat is afgestemd op iOS 7. De applicatie ondersteunt nog wel iOS 6. Supermarkt+ heeft niet alleen een overzicht met aanbiedingen per supermarkt op een rij, maar laat je ook zoeken op producten. Daarna krijg je te zien bij welke winkel je dat product het goedkoopst kan halen en zet je het item meteen op je boodschappenlijst.
Downloaden: Supermarkt+ (€0,89, iPhone, iOS 6.0+)

AG tvtag 100tvtag – Een van de manieren waarop Twitter gebruikers betrokken wil houden aan het sociale netwerk, is door zichzelf op te stellen als dé dienst om over televisieprogramma’s te praten. Het is een strijd die niet zomaar gestreden is. De oudgediende deel-wat-je-kijkt app GetGlue is een tweede leven in gegaan als tvtag. Een nieuwe update introduceert de nieuwe naam en de nieuwe aanpak op iPhone. tvtag biedt extra informatie bij programma’s afkomstig van de televisiemakers zelf, die in de Verenigde Staten live op je wordt afgevuurd tijdens het kijken.
Downloaden: tvtag (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG Peek Calendar 100Peek Calendar – Wat heb je allemaal nodig in een agenda-app? Twee jaar geleden rond deze tijd zette Clear de wereld van de todo-apps op zijn kop door je alleen de minimale functies van een takenlijst te bieden. En een jaar geleden werd Mailbox voor het grote publiek toegankelijk. Een mailapp die je inbox simplificeerde zonder afleiding en met handige veegbewegingen. Kan Peek Calendar hetzelfde doen voor de agenda-app?
Downloaden: Peek Calendar (€1,79, iPhone, iOS 7.0+)

AG Mynd 100Mynd – Grofweg zijn er twee type kalenders voor de iPhone: apps die je een zo compleet mogelijk overzicht van de komende weken en maanden willen bieden (Calenders 5, Sunrise) en kalenders die je aandacht liever op de komende dagen richten, door deze in een simpel overzicht te zetten. In die laatste categorie verschijnen er de laatste tijd steeds meer interessante apps, zoals het eerder besproken Peek Calender. Slimme kalender Mynd is een andere spraakmakende app op dit gebied en is nu geüpdatet voor iOS 7.
Downloaden: Mynd (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG WordPress 100WordPress – De WordPress-app voor iOS heeft vanavond een opmerkelijke update gekregen. Voorbij is de tijd dat je de WordPres-app alleen gebruikte om zelf blogberichtjes te schrijven en reacties te modereren. Bij het opstarten van de vernieuwde app krijg je prominent de mededeling ‘Je volgt nog geen blogs’ in beeld. De app bevat bovendien een grote menuknop ‘Lezer’ waarmee je de berichten van blogvrienden kunt volgen en rebloggen.
Downloaden: WordPress (gratis, universeel, iOS 7.0+)

AG Human 100Human – Voor mensen die de Human-app al een tijdje gebruiken betekent Human 2.0 een flinke verandering. Voorheen werden alleen buitenactiviteiten als lopen, fietsen en hardlopen vastgelegd, maar daar komt in versie 2.0 verandering in. Ook activiteiten binnenshuis tellen mee, bijvoorbeeld een hele avond dansen of fanatiek bodypumpen in de sportschool. Telkens wanneer je meer dan 1 minuut actief bent zal de app dat registreren. Het team van Human is de afgelopen maanden ook bezig geweest met een nieuwe gebruikersinterface voor de app. Alles is vloeiender en makkelijker te bedienen.
Downloaden: Human (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

AG Replay 100Replay – Applicaties om simpel video’s mee te maken zijn een dingetje geworden sinds Instagram de mogelijkheid geeft 15 seconden-video’s te plaatsen. Magisto is een voorbeeld van een iPhone-app die daardoor is opgeleefd. Nu speelt ook Replay erop in. Vanaf een nieuwe update is de video-app pas echt geënt op Instagram. Je hebt de beschikking over een Instagram-sjabloon waardoor je gericht 15 seconden-video’s voor het sociale netwerk kan maken.
Downloaden: Replay – Make beautiful movies (gratis, iPhone, iOS 6.0+)

AG TomTom 100TomTom MySports – Het Nederlandse TomTom mengt zich in de strijd om je pols. De leverancier van navigatiesoftware heeft nu de iPhone-app uitgebracht die hoort bij het GPS-sporthorloge. De gratis te downloaden applicatie TomTom MySports leest de prestaties van je sportsessies uit en presenteert die overzichtelijk. Zo houd je je sportactiviteit, verbrande calorieën en afgelegde kilometers bij.
Downloaden: TomTom MySports (gratis, universeel, iPhone 4S+, iPad 4+, iOS 6.0+)

Deze week ook: drie nieuwe nieuws-apps

AG PaperPrime 100
Paper Prime – Is het een nieuwsdienst, is het een evenementen-agenda of is het een sociaal netwerk? Het duurt even voordat je begrijpt wat de nieuwe app Paper Prime nu precies wil. De applicatie blijkt een sociale krant, die het nieuws sorteert op evenementen. Van alles een beetje dus. Die cross-over aanpak van Paper Prime is relatief nieuw, en voor ons dus zeker een kijkje waard. Wanneer we met de gratis app aan de slag gaan vinden we op het beginscherm evenementen die momenteel of binnenkort plaatsvinden, die door de ontwikkelaars zijn uitgezocht.
Downloaden: Paper Prime (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

AG Downtime 100
Downtime News – De tijd die je hebt als uitgangspunt voor het nieuws dat je meekrijgt. Dat is de bijzondere insteek van Downtime News. Voordat je de laatste berichten leest in de nieuwe iPhone-app, geef je aan hoeveel tijd je te besteden hebt. Je kiest daarnaast uit trending, technologisch, zakelijk of politiek nieuws. Bij elk bericht zie je niet alleen een foto, maar ook uit hoeveel woorden het bestaat. In de app kan je kiezen tussen artikelen van 1 minuut, 5 minuten of (meer dan) 10 minuten.
Downloaden: Downtime News (gratis, iPhone, iOS 6.1+)

AG Inside 100Inside.com – Lange verhalen werken uitstekend op de iPhone, blijkt uit statistieken van Buzzfeed.com. Een verhaal van meer dan 6000 woorden hield bijvoorbeeld 12 minuten de aandacht van tabletgebruikers vast – en 25 minuten van lezers op de telefoon! Toch richten veel nieuwsapps zich juist op het brengen van zo kort en snel mogelijk nieuws. Zo ook het nieuwe Inside.com. De redactie cureert naar eigen zeggen elke dag 1000 artikelen en legt in 300 tekens uit waarom een verhaal interessant is.
Downloaden: Inside.com (gratis, iPhone, iOS 7.0+)

Reacties: 0 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.