Sony QX camera-accessoire voor iPhone officieel aangekondigd

De Sony DSC-QX10 en DSC-QX100 zijn smartphonecamera's die via Bluetooth verbinding maken met je iPhone. Ze zijn nu officieel aangekondigd.

sony camera lensSony heeft vandaag twee smartphone-cameralenzen aangekondigd op de IFA-beurs in Berlijn. De Sony QX10 en QX100 zijn twee camera’s met ingebouwde sd-kaartlezer die via Bluetooth verbinding maken met je iPhone. De Sony-smartphonecamera is overigens al verkrijgbaar op Amazon voor respectievelijk $248 en $498. Een filmpje laat zien hoe je de lenzen in het dagelijks leven gebruikt en daarbij leuke mensen ontmoet. Tijdens de persbijeenkomst demonstreerde Sony de lens in combinatie met de Xperia Z1, een nieuw toestel dat van zichzelf al een prima camera heeft.


We schreven eerder al over de DSC-QX10 en de iets duurdere QX100. De QX10 heeft een kleinere beeldsensor en 10x optische zoom, terwijl de QX100 de 20-megapixelsensor van de RX100 Mark II gebruikt. Beide zijn voorzien van Wi-Fi, NFC en BIONZ image processors. Beide zijn compatibel met Android- en iOS-apparaten. Sony liet niet de wit/champagnekleurige variant zien, die goed bij de nieuwe iPhone 5S zou passen.

De DSC-QX10 beschikt over een 1/2.3 Exmor R-sensor, een 18,2-megapixelresolutie en een zoombereik van 25-250mm. Dit model ligt eind deze maand in de winkel voor €200. De DSC-QX100 is voorzien van een 1″ Exmor R-sensor, een iets kleiner zoombereik van 28-100mm en een 20,2-megapixelresolutie. Dit model ligt eind september in de winkel voor €450.

https://www.youtube.com/watch?v=-yIHudn0IiA

opzetcamera sony zwart

sony camera accessoire

Klik om inhoud van YouTube te tonen.
Learn more in YouTube’s privacy policy.

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.