iOS game-update: Bad Hotel, Puppy Sanctuary, Arrows Puzzle Game en koopjes

Arrows Puzzle Game is een nieuwe gratis hersenkraker voor de iPhone en iPod touch met meer dan tachtig levels, terwijl Puppy Sanctuary een al net zo gratis verslavend nieuw match-3 spelletje is. Goede games voor iOS!

GU WO Puppy Sanctuary headerWe zullen niet zeggen dat alle drie de games in de iOS game-update je hersenen laten ratelen, maar over een ding kunnen we duidelijk zijn: het zijn alledrie allerminst games in de traditionele zin van het woord. Geen hoofdpersonages, geen verhaallijnen, geen spierbundels: we plaatsen blokken en verdedigen die ritmisch in Bad Hotel, rijgen diamanten aan elkaar in Puppy Sanctaury en puzzelen pijlen naar einddoelen in Arrows Puzzle Game – overigens wél een echte hersenkraker.

Knap puzzelspelletje: Arrows

GU WO Arrows Puzzle Game iPhone iPod touchWe houden van een hersenkraker op zijn tijd en zeker als die iets eigens doet ten opzichte van eerdere puzzelgames op de iPhone en iPod touch. Arrows lijkt helemaal aan dat profiel te voldoen. We hebben wel eens eerder gestoeid met pijltjes, blokjes die in gaten gelegd moeten worden en natuurlijk ook met sterren die je onderweg kan oppakken, maar Arrows doet het weer net even op zijn eigen manier. Je hebt verschillende kleuren pijlen die in hun overeenkomstige doelwit moeten belanden, en de richting die de pijlen aangeven zijn bepalend voor hoe ze kunnen bewegen. Na een handvol slappe introlevels, begint het puzzelplezier en als je na bijna tien levels de eerste bonus kan spelen, weet je: Arrows is een breinbreker. Met tachtig levels, het ontbreken van advertenties en verdere in-app aankopen, is ons oordeel helder: downloaden! PS. De muziek in het spel is een stuk beter te verteren dan in de trailer, maak je geen zorgen.
Downloaden: Arrows Puzzle Game (gratis, universele app)

https://www.youtube.com/watch?v=0NAbEhRYxHA

Puppy’s en match-3: Puppy Sanctuary

GU WO Puppy Sanctuary iPhone iPod touchZe flikten het eerder met poesjes, nu is het tijd voor de puppy’s. Ontwikkelaar Clockwork Pixels heeft met de hondjes als excuus een nieuwe game uitgebracht die de welbekende match-3 gameplay van Bejeweled en duizenden klonen combineert met het Tamagotchi-element van een tuin vol beestjes verzorgen. Door levels te halen, speel je pups vrij in dit spel, die je vervolgens dient te onderhouden om ze aan je te binden en ze te behouden. Het is een wat al te schattige combinatie, maar voorganger Kitten Sanctuary kreeg de handen van veel gamesrecensenten op elkaar omdat het spel alles goed deed op match-3 gebied. Of omdat het gewoon enorme kattenknuffelaars zijn. De opvolger is opnieuw verdienstelijk, maar qua gameplay nou niet echt buitengewoon in dit propvolle genre. Je mixt diamanten om de gekleurde achtergrond erachter weg te spelen totdat het hele veld van de kleur is ontdaan. Precies zoals Jewel Quest, maar dat is één kant van het verhaal, want Sanctuary doet nog veel meer varianten aan. Je kan het in een relaxte of getimede modus spelen, en doe vooral dat laatste. Het zorgt eigenhandig voor het spelelement in dit lieve gratis appje waarin je de kwispelaars uit handen van aliëns bevrijdt. Lees ook de vermakelijke profielbeschrijvingen trouwens.
Downloaden: Puppy Sanctuary (gratis, universele app)

Trailer van de Dag: Bad Hotel

And now for something completely different: een muzikale tower-defense game waarin je een hotel in de hoogte uitbouwt om het te beschermen tegen vijanden, in een abstracte stijl gegoten. Bad Hotel is écht even iets anders. Je bouwt je hotel uit alsof het een bospad in normale tower defense-games is, met verdiepingen die verschillende krachten hebben. In Bad Hotel schieten ze echter niet alleen, maar heb je ook verdiepingen nodig die het hotel in goede energie houden en verdiepingen die geld in het laatje brengen. Het wordt verrassender: je bouwt de toren door sleepbewegingen, waarbij de toren elke bizarre vorm mag aannemen, als hij maar niet van onderuit wordt belaagd waardoor het hele rattenplan in elkaar dendert. En dan hebben we het nog niet gehad over het feit dat elke verdieping een eigen geluid maakt, en dat je daardoor met elk level en elke toren kan rekenen op een andere soundtrack – mede omdat torens niet zo gek eenvoudig te plaatsen zijn op het compacte iPhone-scherm. Het ligt in lijn met de algehele moeilijkheidsgraad van de game. Bad Hotel is alleen ter introductie 79 cent en als het je als muziek in de oren klinkt, moet je er dus snel bij zijn.
Downloaden: Bad Hotel (€0,79, universele app)

De koopjeshoek

Behalve gratis nieuwe games, zijn er natuurlijk ook al even bestaande games die voor niks of bijna niks zijn te krijgen. Tijdelijk, dus haast je. En rap een beetje.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

2 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.