iculture-nederlandse-apps
Nederlandse Apps Het beste op app-gebied uit Nederland en België

Preview: Invy: stijlvolle Nederlandse datumprikker voor de iPhone

Halverwege maart verschijnt Invy voor de iPhone en iPod touch, een app die als datumprikker fungeert. iPhoneclub.nl werpt een exclusieve vooruitblik op de bijzonder stijlvolle Nederlandse applicatie.
Bart Breij - · Laatst bijgewerkt:

Preview Invy datumprikker iPhone appSommige initiatieven komen voort uit het gebrek van een ander. “We waren gefrustreerd door datumprikker.nl. We vonden dat het beter, makkelijker en mooier kon“, zegt ontwerper Wouter de Bres van Bread & Pepper. Daarom komt de Nederlandse ontwikkelaar half maart met Invy, een applicatie om eenvoudig gezamenlijk een datum te kunnen prikken. De applicatie heeft twee peilers: gebruiksgemak en een simplistisch, stijlvol ontwerp. iPhoneclub.nl werpt een exclusief blik op de veelbelovende applicatie van eigen bodem.


Invy is niet de eerste Nederlandse applicatie die de functie van datumprikker.nl in het vizier heeft. Onlangs verscheen al Frag (App Store-link) van Skindustries. Toch besteden we aparte aandacht aan Invy. Dat komt met name door het nu al in het oog springende uiterlijk van de app. Aan de populariteit van applicaties als Tweetbot en Clear te zien, is er een grote groep iPhone-bezitters dat zweert bij fraai vormgegeven applicaties. Invy past in dat rijtje. In beweging ziet de app er nog mooier uit dan op de screenshots.

Invy Preview lijst met dataInvy preview datum opgevenQua interface doet Invy een beetje denken aan Clear. De kernzaak van de app, aangeven of je wel of niet kunt op een bepaalde datum, staat levensgroot in beeld en is niet te missen. Bovendien kan je met vingerbewegingen terug naar de bovenliggende lijst en ontbeert de applicatie een navigatiebalk met tabbladen. Je bedient het op intuïtie. Qua kleurstelling en lettertype lijkt Invy meer op de recensie-app Stamped, met heldere en hoge letters op een witte achtergrond. Hoe dan ook: het ontwerp van De Bres maakt Invy het aanzien waard. Maar hoe werkt het?

Bread & Pepper maakt een applicatie om een datum mee te kiezen, maar leeft niet in de illusie dat iedereen Invy dadelijk op zijn of haar iPhone heeft staan. Als je een datum wil plannen voor een evenement, nodig je daarom geen vrienden ín de applicatie uit, maar gewoon mensen uit je contactenlijst. Die krijgen een e-mail met een link erin, waarna ze via een webapplicatie kunnen aangeven wanneer ze kunnen. Invy doorgestreepte dataPersonen die wel over de app beschikken, openen de app om de uitnodiging te zien. Het aangeven van een datum gaat overal hetzelfde: je haalt de vinkjes bij de data die je niét kan, weg. Aan het aantal groene portretten onder een datum is eenvoudig te zien, hoeveel er op een dag kunnen. Ook kan je reacties bij een evenement zetten. Met een druk op een knop rechtsboven kun je die teruglezen.

De meerwaarde van Invy downloaden, wordt behalve het aanmaken van evenementen, ook een integratie met iCal. De uiteindelijk gekozen datum wordt namelijk meteen in de agenda van je iPhone gezet. Omdat die synchroniseert met iCloud en andere agenda-apps op de iPhone, zie je de datum meteen in al je kalenders terug.

Invy gaat binnenkort de betafase in, waarin de applicatie wordt voorgelegd aan een gebruikersgroep die de puntjes op de i moet zetten. Bread & Pepper verwacht Invy half maart uit te brengen voor de iPhone en iPod touch tegen een nog onbepaalde prijs. Je mag ervan uitgaan dat we bij de release een oordeel vellen over Invy.

Reacties: 10 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.