ShowMoney voor iPhone: welk bankbiljet heb ik in handen?

· Gonny van der Zwaag

showmoney iphoneShowMoney is een grappige valuta-app die momenteel gratis te downloaden is (normaal €1,59). Het idee achter ShowMoney is dat je een foto maakt van een bankbiljet uit een vreemd land. De app doorzoekt daarna de database van biljetten met een soortgelijk uiterlijk en vertelt je precies welk biljet het is en hoeveel het waard is (in euro’s). De app herkent meer dan 80 geldsoorten, ook uit de meer exotische landen. Ik heb de app geprobeerd met een aantal biljetten en daarbij bleek dat ShowMoney ook de achterkant van biljetten herkent. Het gebruik is simpel: je maakt een foto met de app en vervolgens verschijnt het biljet en de waarde na een seconde of vijf.

Je krijgt dan ook meteen soortgelijke biljetten te zien. Zo zie je bij het scannen van een Brits bankbiljet meteen welke biljetwaarden er nog meer zijn. De app ondersteunt meerdere talen, waaronder Nederlands. Met de app kun je ook een prentbriefkaart maken met alle biljetten uit een bepaald land, zodat je ze makkelijker leert herkennen.

Bij Amerikaanse dollars en Britse ponden zie je meteen aan de opdruk wat de waarde is en heb je wel een idee hoe zich dat vertaalt naar euro’s. Maar bij exotische biljetten uit Azië ben je misschien niet eens in staat om te zien uit welk land het biljet komt en wat de waarde is. Deze app helpt daarbij. ShowMoney is niet bedoeld om valse biljetten te herkennen, maar kan je alleen helpen met het herkennen van een bepaald biljet op basis van het uiterlijk.

Downloaden: ShowMoney (tijdelijk gratis, normaal €1,59)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Gonny van der Zwaag is oprichter en hoofdredacteur van iCulture. Daarnaast is ze auteur van het boek 'Fit met apps en wearables' en schrijft ze in haar vrije tijd over slimmer fit worden op de website Fithacking.nl. Ze is bijna altijd online.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.