ShowMoney voor iPhone: welk bankbiljet heb ik in handen?

29 april 2012, 11:30 · Gonny van der Zwaag

showmoney iphoneShowMoney is een grappige valuta-app die momenteel gratis te downloaden is (normaal €1,59). Het idee achter ShowMoney is dat je een foto maakt van een bankbiljet uit een vreemd land. De app doorzoekt daarna de database van biljetten met een soortgelijk uiterlijk en vertelt je precies welk biljet het is en hoeveel het waard is (in euro’s). De app herkent meer dan 80 geldsoorten, ook uit de meer exotische landen. Ik heb de app geprobeerd met een aantal biljetten en daarbij bleek dat ShowMoney ook de achterkant van biljetten herkent. Het gebruik is simpel: je maakt een foto met de app en vervolgens verschijnt het biljet en de waarde na een seconde of vijf.

Je krijgt dan ook meteen soortgelijke biljetten te zien. Zo zie je bij het scannen van een Brits bankbiljet meteen welke biljetwaarden er nog meer zijn. De app ondersteunt meerdere talen, waaronder Nederlands. Met de app kun je ook een prentbriefkaart maken met alle biljetten uit een bepaald land, zodat je ze makkelijker leert herkennen.

Bij Amerikaanse dollars en Britse ponden zie je meteen aan de opdruk wat de waarde is en heb je wel een idee hoe zich dat vertaalt naar euro’s. Maar bij exotische biljetten uit Azië ben je misschien niet eens in staat om te zien uit welk land het biljet komt en wat de waarde is. Deze app helpt daarbij. ShowMoney is niet bedoeld om valse biljetten te herkennen, maar kan je alleen helpen met het herkennen van een bepaald biljet op basis van het uiterlijk.

Downloaden: ShowMoney (tijdelijk gratis, normaal €1,59)

door Gonny van der Zwaag

Gonny van der Zwaag is oprichter van iCulture en drijvende kracht achter de redactie. Ze is gek op productiviteitsapps en apps waarmee je fit kunt worden.

Gerelateerde berichten

7 reacties

 • Johan
  2 years

  Roemeense pakt hij niet, dan geeft hij aan dat t een moldavische is. En hongarije pakt hij helemaal niet.

  100 forint pakt hij niet?!

  Antwoord Quote

 • Steven010
  2 years

  Als verzamelaar van bankbiljetten kan ik deze niet laten liggen natuurlijk. Hoewel het meer voor de lol is dan ik het echt serieus nodig heb denk ik. Eens even loslaten op mijn verzameling.

  Antwoord Quote

 • jeffrey
  2 years

  De vraag is natuurlijk of je offline gebruik kan maken van de database, aangezien ik in het buitenland zelden internet heb

  Antwoord Quote

 • Dick de Wit
  2 years

  Is dit offline database of via internet?

  Edit: Zie het al in de app omschrijving dat het internet nodig heeft.

  Antwoord Quote

 • Esteban
  2 years

  Net getest met 5 Pond: bij de eerste scan was het zogezegd 50, bij de tweede 10 en bij de derde 20 pond. Ik zou dit niet gebruiken op reis of je komt bankroet terug. En niet enkel omdat de app dataroaming nodig heeft :)

  Antwoord Quote

 • GenieCaseNL
  2 years

  Ik heb een hoop buitelandse munten :D wanneer komt daar een app voor?

  Antwoord Quote

 • Steven010
  2 years

  Even getest met een brede selectie aan bankbiljetten uit diverse landen en diverse jaargangen. Bij de moderne biljetten herkende hij wel het land maar niet altijd de juiste waarde. Van de wat oudere biljetten herkende hij niks of dacht dat het iets heel anders was. Zo werd een oud Duits biljet aangezien voor een modern Argentijns biljet :-). Grappige app qua idee maar eigenlijk heb je er niet veel aan. Er zijn diverse sites waar je zonder al teveel moeite jouw biljet kunt terugvinden.

  Antwoord Quote

Plaats een reactie

Als je een eigen afbeelding bij je reactie wil, moet je je aanmelden bij Gravatar.com. Daar kun je jouw e-mailadres koppelen aan een afbeelding.