Ik Zoek Baas: honden en poezen vinden op de iPhone

· Bart Breij

Ik Zoek Baas blaffertje TaraTara is klein van stuk en kan niet met kinderen, katten of andere honden overweg. Ze heeft weinig vachtverzorging gehad en mag alleen dieetvoer eten. Al negen maanden wacht Tara in het asiel van Spijkenisse op een nieuw baasje en die komt naar niet. Maar nu gloort er hoop voor de blafgrage vietvoeter. Stichting Dierenbescherming heeft in samenwerking met verschillende asielen de iPhone-app Ik Zoek Baas uitgebracht. Daarin kunnen honden, katten, konijnen, vogels en overige diersoorten zich profileren voor potentiële nieuwe baasjes.

Per diersoort verschijnt er een lijst van aangeboden dieren uit verschillende asielen. Als je naar beneden scrollt, wordt de lijst vanzelf aangevuld. Er is een groot aantal filters waarop je dieren kan selecteren, zoals ‘kan bij andere honden’, ‘wordt graag aangehaald’ en ‘speciale zorg’. Per filter kun je aangeven wat je wensen zijn en zo kan je nauwkeurig naar resultaten zoeken. Bij de meeste dieren staat dan ook een uitgebreide beschrijving. Toen we meermaals zochten naar een hond die met kinderen onder de acht jaar samen kan, sloot de applicatie echter herhaaldelijk af. Daar ligt een verbeterpunt.

Behalve de dieren kun je ook zoeken op locatie. Op een kaart zie je dan aangesloten dierenasielen in de buurt. Klik op een asiel en je krijgt een lijstje met contactgegevens. Helaas zijn de dieren en asielen niet gecombineerd. Wel kan je een postcode bij filters instellen, waarna er wordt gezocht naar dieren in de buurt.

Ik Zoek Baas is een gratis applicatie. Tara mag zich dus verheugen op een groot potentieel bereik. Als ze die niet wegblaft, tenminste.

Downloaden: Ik Zoek Baas (gratis)

Artikelcorrectie of -aanvulling doorgeven? Meld het ons via het speciale contactformulier!

Testte ruim 20.000 apps voor iCulture en schreef er meer dan 6000 artikelen over. Geeft als Appmeister nu appadvies aan ontwikkelaars, van concept tot communicatie.

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.