Pokemon Go Teams

Welk team moet ik kiezen in Pokémon Go?

In Pokémon Go kun je voor drie teams kiezen: Mystic, Valor en Instinct. Voor welk team kies jij: blauw, rood of geel? iCulture helpt je bij de keuze.

Pokémon Team kiezen

Als je level 5 in Pokémon Go hebt bereikt mag je een team kiezen. Je hebt de keuze uit drie opties: Team Valor (Rood), Team Mystic (Blauw) en Team Instinct (Geel). Voor welke kun je het beste gaan?

Pokémon Go team kiezen

Valor, Mystic of Instinct

Het is één van de meest gestelde vragen bij Pokémon Go: welk team moet ik kiezen? Mensen die al een team gekozen hebben, kunnen hierin behoorlijk fanatiek zijn. Volgens hen is hun team de beste, en moet je vooral hun kleur kiezen. Maar voor welk team kun je nou het beste kiezen?

Allereerst: welk team je ook kiest, dit heeft geen invloed op de Pokémon die je tegenkomt. Hier hoef je je dus geen zorgen over te maken. Toch zijn er wel een aantal factoren die mee kunnen spelen in je keuze. Want eenmaal gekozen, kun je het niet meer terugdraaien. Je hoort dus voor altijd bij dat team, tenzij je een nieuw account maakt en overnieuw begint.

Dit zijn de factoren waar je rekening mee kunt houden:

  1. Vrienden en je omgeving
  2. Je favoriete legendarische Pokémon
  3. De beschrijvingen van de teams

Uiteindelijk maakt het niet zoveel uit welk team je kiest, maar als je vaak met vrienden op pad wilt of waarde hecht aan de beschrijvingen, dan kan dat de keuze net iets makkelijker maken. Hieronder lees je voor elk punt wat het belang is.

#1 Vrienden en je omgeving
Natuurlijk is het ‘t leukst als je een team kiest waar veel van je vrienden ook in zitten. Niet omdat je elkaar daadwerkelijk tegenkomt in het spel, maar omdat je dan samen kunt vechten om jullie team de sterkste te maken. Je gaat samen op stap om Gyms te veroveren en dat is het leukste als je allemaal in hetzelfde team zit.

Een ander belangrijk punt om in de gaten te houden is welke kleuren de Gyms bij jou in de buurt hebben. Hoewel iedere Gym regelmatig van team verandert – iedereen wil natuurlijk de meeste Gyms in handen hebben voor hun team – zie je wel welk team over het algemeen dominant is in jouw omgeving.

Op basis daarvan heb je twee keuzes: zorg dat je bij de dominante groep hoort zodat je kunt opscheppen over jouw team, of ga bij de underdogs en vecht om dominant te worden. Beide kanten hebben zo hun charmes, dus de keuze is volledig aan jou. Overigens verschilt het erg per buurt, stad en zelfs land welk team het meest dominant is.

#2 Je favoriete legendarische Pokémon
Wat ook mee kan wegen in je beslissing voor een bepaald team, is de mascotte. Elk van de drie teams heeft namelijk één van de legendarische Pokémon uit de eerste TV-serie als mascotte. Team Mystic heeft de IJsvogel Articuno, Team Instict gaat voor de Elektrische Zapdos en Team Valor heeft de Vuurvogel Moltres. Articuno is van het type Ice/Flying, Zapdos van het type Electric/Flying en Moltres Fire/Flying.

De legendarische Pokémon Articuno, Zapdos en Moltres waren in de zomer van 2017 voor korte tijd te vangen. Het maakte daarbij niet uit bij welk team je zat, dus daar hoef je je keuze niet op te baseren. Mocht je de legendarische Pokémon gemist hebben, dan is het wachten op de volgende ronde. In onderstaand artikel lees je daar meer over.

#3 De beschrijvingen van de teams
Wat natuurlijk ook kan meewegen in je beslissing is de beschrijving van de teams. Want ja, ieder team focust zich op iets anders, al merk je daar in het spel weinig van.

Team Instinct wordt geleid door Spark en vertrouwt met name op het eigen instinct en de intuïtie. Leden van dit team laten zich dus met name leiden door hun eigen gevoel en vertrouwen op de kracht van hun Pokémon. Leden van team Instinct zouden wat vaker casual spelers zijn, die wat minder competitief zijn ingesteld. Daardoor zou het gele team wat meer geschikt zijn voor mensen die rustig Pokémon willen verzamelen en de omgeving ontdekken, in plaats van het vechten om een gym.

Team Mystic heeft Blanche als leider en heeft wijsheid hoog in het vaandel staan. Dit team richt zich vooral op analyses en berekeningen om dominant te worden. Leden van dit team zouden meer vooruit plannen en wat meer gericht zijn op lange termijndoelen in de game. Het gaat daarbij minder om winnen op korte termijn. Ze zouden volgens de overlevering graag gyms van team Valor willen overnemen, om vervolgens een Magikarp met een lage CP achter te laten als belediging.

Candela leidt Team Valor en richt zich op de kracht van iedere Pokémon, om zo het sterkste team mogelijk te maken. Dit team richt zich dus met name op kracht, vechten en winnen. Deze leden zouden koste wat kost willen winnen, vooral op korte termijn. Ze denken daarbij wat minder vooruit.

Kortom: Instinct is gericht op vertrouwen en geloof, Mystic op wetenschap en intelligentie en Valor op brute kracht. Als je in een team zit merk je daar eigenlijk niet zoveel van; het is eigenlijk meer bedoeld om een leuk verhaaltje rondom de game te creëren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt oktober 2018
Categorie Apps
Onderwerp pokemon