Pikachu vangen in Pokemon Go

Zo kun je Pikachu vangen in Pokémon Go

Wil je Pikachu vangen in Pokémon Go? Er zijn drie manieren om deze favoriete Pokémon te pakken te krijgen en we lopen ze in deze tip alledrie langs.

Pikachu is een van de meest geliefde Pokémon. Geen wonder dat beginnende Pokémon Go-spelers graag zo snel mogelijk hun eerste Pikachu willen vangen. In deze tip lees je waar je Pikachu vindt en hoe je op andere manieren een Pikachu kunt vangen.

Pikachu vangen in Pokemon Go

Er zijn drie manieren om Pikachu te vangen:

  1. Pikachu als starter
  2. Pikachu vangen in het wild
  3. Pikachu uit een ei

#1 Pikachu als starter

Pokemon Go Pikachu vangenBegin je net met Pokémon Go? Dan biedt professor Willow je de keuze uit drie Pokémon om mee te starten: Bulbasaur, Charmander en Squirtle. Eén van de drie mag je meenemen op je avontuur. Maar wat hij er niet bij vertelt is dat er nog een vierde optie is: Pikachu.

Om Pikachu te krijgen moet je de starters Bulbasaur, Charmander en Squirtle niet aantikken, maar van ze weglopen totdat ze van de kaart zijn verwijderd. Als je ver genoeg weg bent, krijg je Bulbasaur, Charmander en Squirtle nog een keer te zien. Na drie of vier keer weglopen verschijnt er opeens een vierde bij: Pikachu, klaar om gevangen te worden. Gooi de Pokéball en begin je avontuur met deze schattige Pokémon.

#2 Pikachu vangen in het wild

Mocht het niet lukken of ben je al begonnen aan Pokémon Go zonder dat je dit wist, dan hoef je je geen zorgen te maken. Pikachu en alle Pokémon-starters zijn ook gewoon te vinden in het spel. Dan zijn ze echter wel wild en is het misschien iets moeilijker om te ze te vangen.

Het muis-achtige beestje was Ash Ketchum’s eerste Pokémon. Hij ziet er leuk uit een babbelt wat af, terwijl hij op de schouder van Ash zit. Hij kan Pokémon van andere trainers neerhalen door kleine stroomstootjes uit zijn wangen. Pikachu is niet bijzonder sterk, maar het is wel een van de weinige elektrische Pokémon en die zijn wat moeilijker te vinden in de game. Ze kunnen effectief zijn tegen water-Pokémon.

Er zijn geen vaste plekken waar je Pikachu kunt vinden. Terwijl je rots- en vuurtypes vooral vindt op plekken waar het droog en warm is en je watertypes in de buurt van water vindt, is Pikachu meer verspreid. Sommige mensen denken dat je vooral bij elektriciteitsmasten en energiegcentrales moet kijken, maar je kunt beter gaan kijken op plekken waar ze eerder zijn verschenen. In sommige buurten wordt Pikachu vaker gesignaleerd, bijvoorbeeld in industriegebieden.

De afgelopen tijd is Pikachu in verschillende kostuums verschenen. Tijdens de feestdagen kom je Pikachu tegen met een kerstmuts, maar ook een Halloween- en feestmuts zijn in Pokémon Go verschenen. Mocht je een Pikachu met een muts gevangen hebben, dan behoudt hij deze zelfs nadat hij geëvolueerd is naar een Raichu.

#3 Pikachu uit een ei

De meest gemakkelijke manier is om een Pikachu uit te broeden via eieren in Pokémon Go.

Pikachu zit verstopt in een 2 kilometer ei, maar kan ook verschijnen uit een 5 of 10 kilometer ei. Het enige wat je hoeft te doen is een ei in de Egg Incubator stoppen en te gaan lopen. Met een beetje geluk krijg je geen Weedle of Squirtle, maar Pikachu. Overigens kun je de overige Pokémon-starters (Bulbasaur, Charmander en Squirtle) ook uit een ei krijgen.

Wil je meer weten over Pokémon Go? Lees dan onze andere artikelen:

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt maart 2018
Categorie Apps
Onderwerp pokemon