SGP Skin Guard Leather: Leica skin voor je iPhone 4 (review)

De SGP Skin Guard Leather is een een Leica-achtig kunstleren laagje dat je op de achterkant van je iPhone 4 plakt. Je krijgt er ook een screenprotector bij.

SGP Skin Guard LeatherEen iPhone 4 met een achterkant als een Leica-camera: het zou mogelijk zijn met de SGP Skin Guard Leather. Samen met de Apple Bumper zou je iPhone met deze SGP Skin aan alle kanten beschermd zijn en er ook nog eens leuk uit zien. Dat gaan we testen.

Complete set

De SGP Skin Guard Leather is te koop in de webwinkel van SGP. Ze zitten in de VS en daarom betaal je bovenop de 18 dollar voor de skin ook nog verzendkosten. Gelukkig zit de skin in een plat pakketje dat gewoon mee kan met de normale post, dus ben je in totaal 19 euro kwijt. Het duurde in mijn geval zo’n twee weken voordat ik de skin in huis had.

Het kleine, dunne pakketje is qua inhoud redelijk compleet. Je krijgt natuurlijk de Leica-achtige sticker voor op de achterkant van je iPhone, maar ook een screenprotector inclusief een ‘Bubble Remover’ en een microvezel poetsdoekje. Wat wel ontbreekt is een handleiding die uitlegt hoe je de screenprotector en de skin het beste kunt aanbrengen.

De screenprotector is redelijk standaard. Hij bevat beschermfolie aan beide kanten zodat je hem makkelijk kunt aanbrengen en past prima op de iPhone 4. Zelf heb ik hem overigens al vrij snel weer van mijn iPhone gehaald, maar dat is omdat ik een screenprotector eigenlijk overbodig vind.

Achterkant

Het gaat uiteindelijk om de skin voor de achterkant van je iPhone. In mijn ogen is iets van bescherming op de achterkant een must, omdat de glazen achterkant van de iPhone 4 bizar snel krast. De SGP Skin Guard Leather is eigenlijk niet meer dan een sticker met twee gaten (een voor het Apple-logo en een voor de camera). Het voelt wat goedkoop aan en is qua materiaal dan ook niet te vergelijken met het leer van een Leica-camera, maar het ziet er wel goed uit en als het zijn ‘werk’ doet is het wat mij betreft prima.

Dan het bevestigen. Dat valt toch wel even tegen. Je hebt tijdens het opplakken weinig last van belletjes onder de sticker, maar het recht plakken gaat lastig. Het is het makkelijkst als je begint aan de bovenkant, omdat het gaten voor de camera en het Apple-logo je wat houvast bieden. Uiteindelijk eindigt de skin een beetje scheef op mijn iPhone.

Vervolgens heb ik de Apple Bumper er omheen gedaan en het eindresultaat bekeken. Daar was ik niet zo tevreden mee. Ik had verwacht dat de skin netjes onder de randjes van mijn Bumper zou verdwijnen, wat een strak uiterlijk zou geven. Helaas zitten er aan verschillende kanten kleine randjes tussen de skin en de bumper.

Conclusie

Het is nu twee weken geleden dat ik de SGP Skin Guard Leather op mijn iPhone plakte en hij zit er nog steeds op, zonder beschadiging. Toch vind ik het al met al een beetje tegenvallen. Uiteindelijk betaal je namelijk 19 euro voor een sticker met reliëf erin. De screenprotector is een leuk extraatje, maar ik had – ook in combinatie met de Apple Bumper – meer verwacht van het eindresultaat.

SGP Skin Guard Leather

Fabrikant: SGP
Product: SGP Skin Guard Leather
Prijs: $17,99 (ongeveer €19 inclusief verzendkosten)
Verkrijgbaar: SGP Store
Geschikt voor: iPhone 4
Cijfer: 7 (functionaliteit 8, prijs/kwaliteit een 6)

Lees de 31 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »