Uitgelicht
Bestel nu "Zo word je een iPhone Pro"met 5 euro korting
Toon of verberg de lijst met posts

Review: Grabbit, iPad-hoes met lederen handgreep

Review van de Grabbit, een iPad-houder met leren handgreep aan de achterkant. Je kunt de iPad roteren, vasthouden met één hand en goed beschermen.

grabbitAls je naar de bekende accessoirefabrikanten kijkt, dan zijn er een aantal (waaronder Griffin) die een hoesje hebben waarmee je de iPad in één hand vast kunt houden. Het gaat om cases met aan de achterkant een elastische band of lus, waar je je hand doorheen moet steken. Wie wat bijzonders zoekt, kan ook eens naar de Grabbit kijken. Dit is het resultaat van een samenwerking tussen de Nederlandse industrieel ontwerper Roy Gilsing en de Amerikaanse architect Andrew Tang. Zij ontwikkelden de Grabbit, een draaibare case met leren handgreep voor de iPad. Wij kregen een preview van de case, die nog maar kortgeleden in productie is genomen.


grabbit ipadDe Grabbit bestaat uit twee kunststof delen: de ene is bedoeld als normale hardcase voor de iPad, de andere doet dienst als een soort deksel over het scherm. Zo’n schermafdekking zie je niet veel bij accessoirefabrikanten, terwijl het erg handig kan zijn als je je iPad vaak in een tas moet vervoeren of tussen een stapel andere spullen meeneemt. Enig minpunt tijdens het gebruik: waar laat je de deksel wanneer je de iPad in gebruik hebt?

Bij de Grabbit krijg je twee brede leren banden, in zwart en bruin. Door de draaischijf aan de achterkant van de hoes te verwijderen kun je de leren banden vastmaken. Vooral de bruine band geeft de hoes een waardevoller uiterlijk: dit is weliswaar een kunststof case, maar met luxe accenten. Na het plaatsen van de lederen band en het terugplaatsen van de draaischijf is de case klaar voor gebruik. Je plaatst de iPad erin, steekt je hand achter de lederen band en hebt daarna alle bewegingsvrijheid. Door het ruwe materiaal van het leer zal de case niet zomaar uit je hand schieten. En omdat de case draaibaar is, kun je op elke gewenste manier de iPad vasthouden.

Click here to display content from Flickr.
Learn more in Flickr’s privacy policy.

De makers van de Grabbit ontwierpen eerder producten, verpakkingen, gebouwen en stedenbouwkundige plannen in opdracht van anderen. Deze keer konden ze zelf een product bedenken, zonder bemoeienis van een klant. Ze boden het idee aan via de website Kickstarter maar hebben de benodigde funding van $10.000 om de productie te starten nog niet gehaald. Wel kregen de ontwerpers funding uit een andere bron, waardoor de productie alsnog kon worden gestart. De Grabbit kost €49 via de website ipadgrabbit.com en dat is een heel redelijke prijs, als je bedenkt dat het door een zelfstandig bedrijf zonder bestaande productiefaciliteiten moest worden ontwikkeld.

https://www.kickstarter.com/projects/tangilsing/grabbit-for-ipad-the-rotatable-hardshell-handle-ca

Grabbit in gebruik

De Grabbit ligt door de lederen handgreep prettig in de hand. Het mooie is ook dat de lederen banden voorzien zijn van meerdere perforaties (net als bij een riem), zodat je de opening waar je je hand insteekt kunt afstemmen op het formaat van je eigen hand. Zelf vind ik de wat meer contrasterende bruine handgreep het mooist staan, omdat je beter ziet dat de handgreep van leer is gemaakt. In vergelijking met andere cases met handgreep heeft de Grabbit als duidelijk voordeel dat de constructie roteerbaar is. Dat maakt de case ook wel iets dikker (door de draaischijf aan de achterkant) maar tijdens het gebruik zul je meteen het gemak ervaren. Wat ik ook handig vind aan de case, is het feit dat je echt een hand vrij hebt en de iPad een soort verlengstuk van je arm wordt. Je hoeft niet bang te zijn dat de iPad uit je hand glipt. En mocht dat toch gebeuren, dan zijn de twee kunststof delen er om de eerste schok op te vangen.

Conclusie

De Grabbit is een mooi voorbeeld hoe je als ontwerper je idee kunt realiseren door zelf een product te ontwerpen, op basis van je eigen ideeën. Het is jammer dat de Grabbit niet zo’n Kickstarter-hit is geworden als de LunaTik- en TikTok-horlogebandjes voor de iPod nano, maar gelukkig is het wel gelukt om de productie te starten. Positief vind ik de verstelbare leren handgreep, die de case ook een wat luxer uiterlijk geeft dan de gebruikelijke cases. Minder handig is de kunststof deksel, die weliswaar je iPad beschermt maar die je ergens moet wegstoppen (tussen je benen klemmen?) als je de iPad op straat wilt gebruiken. Maar eigenlijk hoeft dat ook geen probleem te zijn: je krijgt de deksel er gratis bij, dus wie het lastig vindt laat dit onderdeel gewoon thuis.

Grabbit

  • Fabrikant: Tangilsing
  • Product: Grabbit voor iPad
  • Kleur: zwart kunststof met bruine en zwarte lederen band
  • Verkrijgbaar: iPadGrabbit.com
  • Prijs: €49 plus verzendkosten
  • Cijfer: 8,5