Review: GEAR4 HardMan Pro voor iPhone 3G

De GEAR4 HardMan Pro is een kunststof case voor de iPhone: zwart aan de voorzijde, zilverkleurig aan de achterzijde. De case heeft een 'uitgezaagde' videovoet waarmee je de iPhone op je bureau kunt zetten, als een digitaal fotolijstje.

gear4 hardman proGEAR4 heeft voor de iPhone 3G al meerdere cases uitgebracht in alle denkbare materialen: siliconen, kunststof, leer en neopreen. De GEAR4 iVak was hét succesnummer voor de eerste generatie iPhone. De recent gelanceerde HardMan Pro lijkt grotendeels geïnspireerd door de iVak: ook hier een uitklapbare voet, waarmee je iPhone als een fotolijstje op het bureau kunt zetten. De kleurstelling is eveneens gelijk: zwart aan de voorzijde, zilver aan de achterzijde.

Uitvoering van de GEAR4 HardMan Pro voor iPhone 3G

GEAR4 levert de HardMan Pro in een kartonnen doos met kijkvenster. Binnenin vind je de tweedelige case, een poetsdoekje en een screenprotector. Deze screenprotector is vergelijkbaar met wat je bij veel andere cases ziet: een gewone gladde screenprotector met bekende gebruiksaanwijzing: opplakken, bubbels wegstrijken, klaar! Mochten er nog kleine luchtbelletjes zichtbaar zijn, dan verdwijnen die na een paar uur vanzelf. Grote bubbels kun je met een bankpasje wegwerken. We hebben nu al een paar cases gezien waar soortgelijke screenprotectors werden meegeleverd. Het is een aardige service van de fabrikant, ze zijn eigenlijk eigenlijk van prima kwaliteit en mocht het opplakken uiteindelijk toch niet lukken, dan kun je later altijd nog een losse screenprotector erbij aanschaffen.

Zoals bij veel recente hardcases is bij de HardMan Pro niet gekozen voor een klikmechanisme, maar voor een railconstructie. Dat verkleint de kans dat er bij het openmaken van de case een cruciaal onderdeel afbreekt. De rails is wel iets minder diep dan bij SwitchEasy, waar de cases na het ineenschuiven meteen goed op hun plaats zitten. Bij deze GEAR4-case is er niet zozeer sprake van een schuifrails, maar van een klikrails, waarbij je na het ineenschuiven nog wel even rondom moet controleren of alles goed op elkaar zit geklikt.

[flickr]set:72157607091360114[/flickr]

Opvallend is dat de case eigenlijk van gladde witte kunststof is gemaakt. Dat is te zien aan de binnenkant, waar het materiaal onbedekt is gebleven. De voorkant is voorzien van een zwarte rubberachtige coating; de achterzijde heeft een soortgelijke zilver/champagnekleurige coating gekregen, die wat stroever aanvoelt dan normaal. In het achterdeel is een trapeziumvormige uitsnijding gemaakt, die je kunt uitklappen. Eigenlijk is de constructie heel eenvoudig: een scharnier is niet aanwezig. De uitklapbare voet is eigenlijk niet meer dan een stukje plastic, dat door een slimme manier van uitsnijden blijft haken.

GEAR4 HardMan Pro voor iPhone 3G in gebruik

De iPhone 3G past precies in de case. Dat blijkt wanneer je een iPhone met InvisibleSHIELD in de case probeert te stoppen: dat lukt niet. Een normale, onbedekte iPhone zonder plakfolie past tot op de millimeter nauwkeurig en eigenlijk is dat ook wel logisch. Er zullen immers weinig mensen zijn die na het aanbrengen van een alles bedekkende plakfolie het nog nodig vinden om een beschermende case te gebruiken.

[flickr]set:72157607094936403[/flickr]

Nog even terugkomend op het videovoetje van deze case: slim en functioneel is het wel, maar mooi? Zolang je het videovoetje ingeklapt houdt is er niets aan de hand; hij zit onopvallend aan de achterkant en zal dankzij een paar inventieve haakjes niet spontaan openklappen. Toch doet de constructie wat goedkoop aan. Als je de iPhone uit de case haalt, valt het voetje eigenlijk vanzelf op tafel, omdat het er maar wat los inhangt. Gebruik van een vaste scharnier was mooier geweest, maar had de case waarschijnlijk wel iets dikker gemaakt.

De case heeft de valtest glansrijk doorstaan: na tweemaal vallen van de tafel is de iPhone nog ongedeerd. Bij de tweede keer schoot wel de achterkant van de case los, zonder verdere schade. Bij een schuiver over ruw asfalt zou dat wel eens anders kunnen zijn, want de coating is weliswaar krasbestendig, maar niet tegen alle mishandelingen bestand.

[flickr]set:72157606981358994[/flickr]

Conclusie

De GEAR4 HardMan Pro is eigenlijk een vrij neutrale case. De kleurstelling in zwart en zilver past bij elke outfit en bij elk type gebruiker: man of vrouw, jong of oud, student of CEO. Wat prijs/prestatieverhouding betreft, ligt het wat lastiger. GEAR4 vraagt op de eigen website meer dan 35 euro voor de HardMan Pro en dat is voor een kunststof case, die seriematig van de lopende band rolt, toch wat aan de hoge kant. Bovendien heeft de gekozen oplossing voor de videovoet toch een wat goedkope uitstraling. De iPhone zelf is in de case goed beschermd, ook wanneer deze van tafel valt. De HardMan Pro krijgt als beoordeling daarom een 7: de case voldoet prima, maar is geen uitschieter.

Meer info

  • Fabrikant: GEAR4
  • Verkrijgbaar: via shop van iPhoneclub, Amazon.de, Hardware.be, Hardware Discount en bij GEAR4
  • Prijs: €29,95 via de shop van iPhoneclub, €31,95 via Amazon.de, €31,46 via Hardware.be, €30,94 via Hardware Discount of £29,99 via Gear4 Store (exclusief verzendkosten)
  • Cijfer: 7

Lees de 6 reacties voor dit artikel of laat zelf een reactie achter »