Crumpler The Gimp hoes voor de iPad (review)

Crumpler heeft een iPad-versie van de bekende Macbook-hoes The Gimp gemaakt. Hij ziet er precies hetzelfde uit als zijn grote broer, maar is dan slechts iets meer dan 9 inch groot.

The Gimp iPadWat voor hoes of case is nu het ideaal voor je iPad? Omdat ik er niet uit ben, heb ik er weer één getest. Bij mijn iPad kocht ik de Apple iPad Case, maar die vind ik vreselijk. Niet alleen vanwege het lelijke materiaal en de slechte afwerking, maar ook omdat ik mijn iPad er alleen met veel moeite uit krijg. Twee weken geleden heb ik daarom een heel onder soort hoes voor mijn iPad gekocht: The Gimp iPad van Crumpler. Zijn grote broer gebruik ik al vijf jaar voor mijn Macbook en daar ben ik heel tevreden over. Dan moet deze iPad-versie toch ook wel goed zijn?

Uiterlijk

De iPad-versie van The Gimp is echt letterlijk het klein broertje van de Macbook-hoezen die Crumpler maakt. Hij heeft dezelfde vorm met dezelfde stiksels aan de buitenkant en aan de binnenkant heeft hij in de hoeken twee elastiekjes. Alleen hij is heel wat inches kleiner. De beste manier om het te omschrijven is eigenlijk met één woord: lief. Het is een lieve versie van The Gimp.

En toch valt er iets op, want qua dikte lijkt de iPad-hoes op het oog niet veel dunner dan zijn grote broer. Het verwerken van de rits in de zijkant zorgt er namelijk voor dat een dergelijke hoes een minimale dikte heeft en daardoor heb je het gevoel dat hij veel te dik is voor je iPad.

Gebruik

In de praktijk valt het gelukkig mee met de dikte van de rits. Als de iPad erin zit is de rand nog steeds wat dikker dan de rest van de hoes, maar de iPad zit er strak in. Voor mijn gevoel zelfs wat te strak. Toen ik de eerste keer de rits dicht deed ging hij wel erg strak langs de hoeken van mijn iPad, waardoor ik bang was dat mijn tablet zou beschadigen.

En er is iets anders waar ik me in het begin nogal veel zorgen over maakte. Bij een Macbook zit The Gimp om de buitenkant van je laptop, die hopelijk toch al tegen een stootje kan. Bij je iPad zit de hoes direct over het kwetsbare scherm heen en dat voelt in het begin toch raar. Alsof bij het minst of geringste stootje het scherm alsnog kapot kan gaan.

Beide nadelen die ik zag zijn na twee weken gebruik echter verdwenen. Aan de hoek van mijn iPad is geen krasje te te zien en ik heb inmiddels genoeg vertrouwen in The Gimp dat hij mijn iPad goed beschermt als ik hem bijvoorbeeld in mijn tas stop.

Conclusie

Als je tevreden bent over de Macbook-versie van The Gimp dan zul je ook blij worden van deze iPad-versie. Zoals ik al aan het begin zei: The Gimp iPad is het lieve, kleine broertje van de Macbook-hoes. Het is echter ook niet meer dan een hoes om je iPad in te vervoeren. Je kunt hem niet gebruiken om je iPad te beschermen tijdens het gebruik en je kunt je iPad er niet in neerzetten. Als je dus overweegt om hem te kopen, besef dat dan goed.

Ik ben zelf heel blij met The Gimp. Toch twijfel ik om een case te nemen die mijn iPad ook tijdens het gebruik beschermt, maar waar ik hem ook makkelijk uit kan halen als ik hem ‘naakt’ wil gebruiken. Het zou dus zomaar kunnen zijn dat ik binnenkort weer een andere hoes of case review.

Info: Crumpler The Gimp iPad

  • Fabrikant: Crumpler
  • Product: The Gimp iPad
  • Verkrijgbaar: Webwinkel, diverse Apple Premium Resellers en Crumpler Stores
  • Prijs: €24,95
  • Cijfer: 8