Zwitserland wijst Apple’s handelsmerk iPhone af

Apple mag het handelsmerk iPhone in Zwitserland niet registreren. De letter i is volgens de rechtbank niet onderscheidend genoeg.

trademarkApple probeerde in Zwitserland het handelsmerk iPhone te registreren voor de klassen 9 (telefoons) en 28. Maar het Zwitserse bureau voor handelsmerken wees de aanvraag af, omdat de i in iPhone kan worden opgevat als een algemene afkorting voor ‘internet phone’ of ‘information phone’. Daar liet Apple het niet bij zitten: ze stapten naar de federale rechtbank en beweerden dat ‘iPhone’ een origineel woord is en dat de letter i andere betekenissen kan hebben dan internet of informatie. Ook wilde Apple dat de iPhone op een vergelijkbare wijze werd behandeld als eerdere handelsmerken die erop lijken. Maar het mocht niet baten: de federale rechtbank heeft Apple’s verzoek om iPhone als handelsmerk te registereren, afgewezen.

De rechtbank erkende wel dat de letter i verschillende betekenissen kan hebben, maar het zal meestal worden beschouwd als een telefoon met internet- of informatiefuncties. De extra letter was niet onderscheidend genoeg. Apple gaat nu naar de federale Hoge Raad in Zwitserland om alsnog iPhone als handelsmerk te kunnen registreren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2010, 12:44
Categorie Apple
Onderwerp handelsmerk

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.