Gerucht: fabrikant ARM-processors Intrinsity overgenomen door Apple

Recent is ARM-fabrikant Intrinsity overgenomen. Uit informatie op LinkedIn blijkt dat veel Intrinsity-medewerkers nu bij Apple werken. Deed Apple de overname?

Apple ARM-processorVandaag is het zover: de iPad wordt officieel gelanceerd. In de iPad zit een 1 GHz ARM-processor en er is veel belangstelling voor de achterliggende technologie: kloppen de specificaties ook met wat Apple heeft gezegd en wie heeft de onderdelen gemaakt?
Recent is een grote ARM-fabrikant, Intrinsity overgenomen. Onbekend is welk bedrijf de overname gedaan heeft en voor welk bedrag. Na uitgebreid onderzoek op LinkedIn zijn er aanwijzingen gevonden dat er werknemers nu bij Apple werken. De geruchten gaan dan ook, dat Apple deze ARM-fabrikant heeft overgenomen om zo nog meer invloed op haar hardware te kunnen uitoefenen.


De aanwijzing die leidde tot het gerucht zijn de werknemers van Intrinsity zelf. In totaal zijn er 13 profielen gevonden van oud-werknemers van Intrinsity, waarbij stond dat ze nu werkzaam zijn bij Apple. Apple heeft inmiddels de personen verzocht om de profielpagina’s aan te passen. Toch zijn er nog enkele werknemers die dit nog niet hebben gedaan. Mochten de geruchten waar zijn en Apple inderdaad een ARM-processorfabrikant overgenomen hebben dan kan Apple nog meer invloed uitoefenen op het productieproces van de iPad. Iets wat in ons voordeel zal werken.

Bron: MacRumors

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 3 april 2010, 12:30
Categorieën Apple, Geruchten, iDevices
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.