Mobiele videodienst Zoom.in morgen officieel van start

Zoom.in gaat morgen officieel van start. Deze videodienst brengt dagelijks 150 nieuwsfilmpjes uit die je vanaf nu ook gratis op je iPhone en op andere mobiele telefoons kunt bekijken.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Zoom inschrijvenZoom.in produceert dagelijks ruim 150 nieuwvideo’s die je vanaf morgen ook op je iPhone kunt bekijken. Na een testperiode van meer dan twee maanden gaat Zoom.in Mobile van start, waarmee je via GPRS/UMTS en Wi-Fi onderweg naar video’s kunt kijken. De oplossing is geschikt voor verschillende toestellen, waaronder de iPhone. De video’s zijn voorlopig gratis mobiel te bekijken.

Volgens Jan Riemens, directeur van Zoom.in gaat zijn bedrijf eerst eens bekijken hoe populair het wordt. Bij de video’s op de desktop is het nu zo, dat je een gratis pre-roll commercial te zien krijgt. Dit zal uiteindelijk ook op mobiele telefoons worden gedaan. De directeur verwacht dat de nieuwsvideo’s vooral bekeken zullen worden om de tijd te doden bij de kapper of in het openbaar vervoer.

Zoom meldingOm gebruik te maken van Zoom.in moet je een SMS met de tekst ‘zet tv aan’ naar 3010 sturen. Je kunt ook naar http://mobi.zoomin.tv gaan. Er wordt dan een gratis installatie-SMS toegestuurd. Na de lancering in Nederland zal het concept ook in andere landen worden uitgerold. Helaas wil Zoom.in mij nog even niet accepteren, gezien de melding op het scherm (of de teller staat niet goed, dat kan ook). Morgen meer kans op echte screenshots.

Zoom.in Mobile is technisch ontwikkeld door Makayama, het bedrijf dat we ook al kennen van DVD to iPhone en diverse iPhone-software zoals PhotoDial.

Donderdag wordt trouwens een drukke dag wat mobiele video betreft, want om 10:00 uur gaat KPN in Nederland MobielTV introduceren.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 30 oktober 2009, 0:35
Categorie Apps
Onderwerpen televisie, video, zoom

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.