Zo wordt een iPad gemaakt (video)

Een video laat zien hoe de iPad wordt gemaakt. Foxconn geeft daarmee een uniek kijkje in de productie van de iPad in China.

Foxconn-MarketplaceAltijd al willen weten hoe een iPad wordt gemaakt? Een video gemaakt in de Foxconn-fabrieken laat precies zien hoe het werkt. Rob Schmitz van het programma ‘Marketplace’ kreeg kortgeleden als tweede buitenlandse verslaggever toegang tot de iPad-fabrieken. Hij maakte een filmpje dat heel wat meer laat zien dan de reportage die ABC’s Nightline eerder maakte. De werkomstandigheden in Chinese fabrieken zijn de laatste tijd regelmatig in het nieuws, waarbij vaak de indruk wordt gewekt dat de problemen vooral bij Apple spelen. Maar de werkelijkheid is dat alle consumentenelektronicabedrijven die hun producten in China laten maken, met dezelfde werkomstandigheden te maken hebben.

Het dilemma daarbij is, dat de Chinezen in de fabrieken lange dagen moeten maken en erg weinig salaris krijgen, maar dat ze daarmee beter af zijn dan in de dorpjes op het platteland, waar ze vandaan komen. Fabrikanten zijn in een concurrentiestrijd verwikkeld waardoor ze niet zomaar de lonen en prijzen kunnen verhogen en de bereidheid onder consumenten om veel meer te betalen voor de producten, lijkt er ook niet te zijn. Een makkelijke oplossing voor het probleem, is er simpelweg nog niet.

In de video hieronder zie je de productielijn waar de iPads van de lopende band rollen – al zal uit de beelden al snel blijken dat het voornamelijk een combinatie van machinewerk en handwerk is. Schmitz schreef ook een artikel over zijn bezoek aan de fabrieken. Vooral de video geeft een interessant kijkje in een wereld, waar we vaak alleen uit tweede hand over horen.

https://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=5cL60TYY8oQ

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 april 2012, 7:50
Categorie Achtergrond
Onderwerpen china, foxconn

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.