iculture-biz
iCulture Biz Ook zakelijk scherp
LinkedIn Elevate iPhone

LinkedIn Elevate laat werknemers nieuwtjes delen op LinkedIn

LinkedIn introduceert Elevate. Met de applicatie wil het zakelijke sociale netwerk dat niet de bedrijven maar de werknemers meer nieuws gaan delen.

LinkedIn Elevate SuggestiesHet zakelijke sociale netwerk LinkedIn wil graag dat werknemers meer nieuwtjes gaan delen via het platform en introduceert daarom een nieuwe applicatie. Met LinkedIn Elevate wordt het makkelijker om relevant nieuws te verspreiden. De app helpt bij het bepalen van het juiste moment, zodat je een grote groep professionals weet te bereiken en zo niet alleen jezelf, maar ook het bedrijf waarvoor je werkt, meer onder de aandacht brengt.

LinkedIn Elevate: alleen op uitnodiging

Elevate zal een aparte app worden voor LinkedIn, die op dit moment alleen nog op uitnodiging te gebruiken is. De gedachte erachter is dat een bericht veel authentieker overkomt als een werknemer van een bedrijf het deelt, dan bijvoorbeeld de CEO. Daarnaast geeft LinkedIn aan dat het netwerk van een werknemer vaak groter is dan dat van een bedrijf, waardoor met het verspreiden van nieuws meer mensen bereikt kunnen worden.

Om dit delen door werknemers meer te stimuleren werkt Elevate samen met LinkedIn’s eigen nieuws-app Pulse en curatoren. Zo kunnen bedrijven nieuwsartikelen aanraden aan werknemers, die zijn afgestemd op hun professionele interesses of contacten. Daarnaast geeft Elevate je ook suggesties op welk tijdstip je het beste nieuws kunt delen om zoveel mogelijk professionals binnen je netwerk te bereiken.

LinkedIn Elevate Suggesties

Uitgebreide analyse-functies

Om bij te houden hoe vaak een nieuwtje gedeeld is of een reactie heeft gekregen, heeft Elevate uitgebreide analyse-opties. Deze zijn beschikbaar voor zowel werknemers als bedrijven, zodat ze meer inzicht krijgen in welke berichten interessant zijn en welke juist minder effect hebben.

Het doel van LinkedIn Elevate is om je eigen netwerk en kennis uit te breiden door relevante nieuwtjes te delen met andere professionals op LinkedIn. Toch is de tool waarschijnlijk niet voor iedere organisatie geschikt. Werknemers zullen namelijk wel actief aan de slag moeten met het zakelijke sociale netwerk om van Elevate een succes te maken. De applicatie zal in het derde kwartaal van dit jaar officieel uit worden gebracht en werkt op zowel desktop, iOS en Android. Meer informatie vind je op de website van LinkedIn Elevate.

In de rubriek iCulture Biz lees je nog meer artikelen die interessant zijn voor zakelijke gebruikers.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

4 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.