iculture-biz
iCulture Biz Ook zakelijk scherp
apple-watch-field-connect

Zakelijke IBM-apps werken nu met Apple Watch

De zakelijke apps van IBM werken nu ook met de Apple Watch. Personeel in het ziekenhuis, beveiliging, politie en servicepersoneel in het veld kan notificaties ontvangen.

apple-watch-hospital-rnDe zakelijke apps die IBM in samenwerking met Apple heeft gemaakt, werken nu samen met de Apple Watch. Stel je voor: als verpleegkundige werk je in het ziekenhuis en terwijl je op de iPhone gegevens van jouw patiënten kunt zien, krijg je op de Apple Watch een melding dat er een CT-scan moet worden gedaan. Je hebt dus eigenlijk een agenda met notificaties voor al je patiënten en je ziet precies wanneer je in actie moet komen. Het is een van de drie IBM-apps die nu al is aangepast voor de Apple Watch.

Apple Watch in het ziekenhuis

Hospital RN heeft als doel dat verpleegkundigen zich meer het het echte werk kunnen bezighouden. Als er iets met een patiënt moet gebeuren, hoeven ze dat zelf niet in een computersysteem op te zoeken, maar krijgen ze daar automatisch een notificatie van.

Service- en onderhoudspersoneel

De andere twee apps die zijn aangepast zijn Field Connect en Incident Aware. Field Connect is bedoeld voor servicepersoneel dat op de weg is. Gebruikers krijgen waarschuwingen bij slecht weer, elektriciteitsstoringen en andere onprettige situaties. Waarschuwingen op de pols zorgen ervoor dat je gewoon je werk kunt blijven doen en tussendoor alleen even op het horlogescherm hoeft te kijken.

apple-watch-field-connect

Politie en beveiliging

Met Incident Aware, een app voor politiefunctionarissen en beveiliginspersoneel, kun je notificaties op de Apple Watch krijgen. Zit je bijvoorbeeld in een penibele situatie en heb je versterking nodig, dan kan je via de iPhone een oproep doen. Op de Apple Watch word je op de hoogte gehouden van de situatie. Ook kun je oproepjes op de Apple Watch zien, bijvoorbeeld als ergens een overval is geweest. Je ziet meteen hoe gevaarlijk de situatie is en op welke afstand het incident plaatsvindt.

apple-watch-incident-aware

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 21 mei 2015, 18:37
Categorie Apps
Onderwerpen ibm, iculture biz, Zakelijk
3 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.