YouTellMe introduceert augmented reality: iPhone 3GS virtueel vasthouden

De Amsterdamse internet-startup YouTellMe lanceert op donderdag 2 juli een nieuwe applicatie waarmee het mogelijk wordt om virtuele 3D-producten thuis te bekijken. Ze gebruiken daarbij augmented reality, een vorm van virtual reality waarbij de echte wereld wordt aangevuld met virtuele objecten.

Dyoutellmee Amsterdamse internet-startup YouTellMe lanceert op donderdag 2 juli een nieuwe applicatie waarmee het mogelijk wordt om virtuele 3D-producten thuis te bekijken. Ze gebruiken daarbij augmented reality, een vorm van virtual reality waarbij de echte wereld wordt aangevuld met virtuele objecten.

YouTellMe is een soort productvergelijkingsdienst. Ik heb de nieuwe augmented reality-functie uitgeprobeerd (zie foto), omdat één van de producten die ze aanbieden een Apple iPhone is. Om het te gebruiken moet je een vel papier uitprinten waarop een soort icoontje staat. Kijk je daarna via de webcam naar dit icoontje, dan verschijnt daar het product. Best leuk gedaan: hoe groter je het icoon uitprint, hoe groter het product op je scherm verschijnt. Maar wat is nu de toegevoegde waarde? Eigenlijk is die er niet: het is grappig dat de iPhone in je scherm meebeweegt wanneer je het stuk papier heen- en weerzwaait. Als je het papier snel beweegt zweeft de iPhone soms gewoon in de lucht, totdat het weer terugspringt naar z’n vaste plek op het geprinte icoon. Maar je kunt de iPhone niet rondom bekijken en er zijn ook (nog) geen interactiemogelijkheden. Ik ben benieuwd wat YouTellMe gaat doen met grote apparaten zoals koelkasten en wasmachines. Mike van Hoenselaar voorspelt voor augmented reality op de iPhone een gouden toekomst, vooral dankzij het kompas in de iPhone 3GS. Maar of deze productdemo’s van YouTellMe daar nu zoveel aan toevoegen? Een ander punt is dat de applicatie/webomgeving alleen op de desktop werkt, want er wordt gebruik gemaakt van Adobe Flash.

Zelf proberen kan vanaf morgen op: YouTellMe.nl/augmented_reality (nu nog beveiligd)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 1 juli 2009, 19:08
Categorie iDevices
Onderwerp augmented reality

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.