Yellow Pages lanceert webapplicatie voor de iPhone

Yellowpages.com heeft een iPhone-versie van haar website uitgebracht. Maar wie gebruikt nog zo'n gids als Google alles ook kan leveren?
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

YellowpagesDe Amerikaanse Gouden Gids, die normaalgesproken te raadplegen is via Yellowpages.com, heeft nu ook een aangepaste webapplicatie gemaakt voor de iPhone. Je kunt lokale bedrijfsinformatie en diensten opzoeken aan de hand van een zoekbegrip of categorie en een locatie. Maar wacht… zoiets kun je toch tegenwoordig ook via Google Maps opzoeken? Dat kan wel zo zijn, maar Yellow Pages levert er ook waarderingen bij.

De twee andere extra’s die Yellow Pages erbij levert zijn minder uniek: kaarten en route-instructies. Die kan Google ook leveren. De webapplicatie is geoptimaliseerd voor het touchscreen en de toetsenbord-interface van de iPhone en past zich automatisch aan bij de horizontale en verticale layout van het scherm. Een speciale URL is niet nodig: ga op de iPhone of de iPod touch naar yellowpages.com en je mobiele aparaat wordt automatisch herkend. Yellowpages.com is ook te vinden in de Apple-lijst met webapps. Het wachten is nu op de lokale gouden gidsen en telefoonboeken. De websites detelefoongids.nl en goudengids.nl zijn in Safari trouwens prima te gebruiken. Je moet alleen maar wat meer inzoomen om de zoekvakjes goed te kunnen invullen. Desondanks zou een speciale versie best welkom zijn!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 2 november 2009, 1:43
Categorie Apps
Onderwerpen applijst, goud, pages

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.