XPwn: Pwnage Tool nu crossplatform (Windows, Mac OS X en Linux)

Het iPhone Dev Team heeft onlangs de nieuwe XPwn tool beschikbaar gesteld: een commandline programma dat hoewel de naam wellicht anders doet vermoeden crossplatform beschikbaar is voor Linux, Windows en Mac OS X.
Richard IJzermans - · Laatst bijgewerkt:

xpwnHet iPhone Dev Team heeft onlangs een nieuwe XPwn tool beschikbaar gesteld: een commandline-programma dat geschikt is voor alle grote besturingssystemen (Windows, Mac OS X en Linux). XPwn biedt dezelfde functionaliteit zoals we die kennen van de Mac OS X Pwnage-versie. XPwn maakt gebruikt van platformonafhankelijke binaries die het mogelijk maken om Apple’s gecodeerde Img2- en 8900-bestanden te kunnen lezen en schrijven. Tevens biedt XPwn volledige ondersteuning voor DMG en de iPhone HFS+/HFSX-bestandsstructuur, zonder dat hierbij extra specifieke hulpmiddelen van en voor Mac OS X nodig zijn.

XPwn bestaat uit de commandlineprogramma’s ‘xpwn’ en ‘ipsw’. Xpwn ‘Pwnd’ je iPhone, waardoor het mogelijk wordt om een aangepast IPSW-firmwarebestand te laden met de ‘ipsw’-tool. iTunes is daarbij verder niet nodig, want dat zou een probleem zijn voor Linux-gebruikers.

Opties die door ‘ipsw’ worden ondersteund zijn:

  • Jailbreak en Activeren;
  • Unlock in combinatie met BootNeuter;
  • Upgraden en downgraden van de baseband (3.9/4.6);
  • Ondersteuning voor aangepaste boot- en herstellogo’s;
  • Toevoegen van payloads.

XPwn is geen tool voor de gemiddelde iPhone-gebruikers, maar vooral bedoeld voor gebruikers die bekend zijn met de commandline of liever met Linux willen werken. Overigens is WinPwn voor Windows gebaseerd op de XPwn-binaries.

XPwnMeer informatie: http://wikee.iphwn.org/news:xpwn_release

Met dank aan Michael en ArB voor de tip!

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 oktober 2009, 0:49
Categorie Jailbreak
Onderwerpen firmware, jailbreak, linux, mac os x, pwnage tool, unlock, windows

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.