Xbox One

Xbox One gaat live-tv naar iOS streamen, maar nog niet in Nederland

De Xbox One gaat live-teleivisie streamen naar de iPhone en iPad. De functionaliteit is echter nog niet meteen in Nederland beschikbaar.

De Xbox One gaat binnenkort livetelevisie streamen naar je iPhone of iPad. Dit heeft Microsoft vandaag bekendgemaakt, vlak voor het bedrijf begon aan een persconferentie op de beurs Gamescom. De functionaliteit zal met een update aan de Xbox One worden toegevoegd, maar zal nog niet direct in Nederland werken. Volgens Microsoft streamt de Xbox One alleen televisiekanalen in landen waar een bijbehorende tunerkbabel voor de Xbox wordt verkocht, die in oktober eerst in Frankrijk, Italië, Duitsland en Spanje verschijnt.

Xbox One

De tuner voor de Xbox One maakt van de spelcomputer een settopbox voor digitale televisie. De spelcomputer van Microsoft is al langer in staat om te verbinden met je bestaande tv-kastje om tv-programma te tonen, maar voor streaming naar je iPhone of iPad is de speciale tuner vereist. De Xbox One is in Nederland pas vanaf september dit jaar verkrijgbaar, hoewel veel winkels de spelcomputer al hebben geïmporteerd. Ondersteuning voor Nederland zal vermoedelijk pas na de officiële introductie worden aangekondigd.

De Xbox One zal de video’s streamen naar de SmartGlass-applicatie, die al langer voor iPhone en iPad beschikbaar is. Op het moment verbindt deze app al met de Xbox One, maar toont hij enkel aanvullende informatie en een afstandsbediening voor de gameconsole.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 12 augustus 2014, 14:16
Categorie Apps
Onderwerp xbox

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.