Xbox Smartglass: iPhone als tweede scherm voor Xbox 360

Microsoft heeft een update voor de Xbox Live-app voor iOS uitgebracht, waardoor je voortaan gebruik kunt maken van Xbox SmartGlass om je Xbox 360-games te besturen.

Xbox SmartGlassMicrosoft heeft vandaag een update uitgebracht voor de Xbox Live-app, die de eerder besproken SmartGlass-functionaliteit toevoegt. De app staat voortaan ook in de App Store bekend als Xbox SmartGlass. Met SmartGlass kun je de Xbox 360 op een aantal extra manieren besturen of extra informatie in games bekijken. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om tijdens het spelen van Forza Horizon op je iPhone een interactieve kaart van de spelomgeving te zien.

Met SmartGlass gaat Microsoft de concurrentie aan met Nintendo, die later dit jaar de Wii U uitbrengt. Deze nieuwe spelcomputer heeft een tablet als controller, waardoor je spelinformatie op een tweede scherm kunt zien. SmartGlass belooft soortgelijke functionaliteit, maar dan met al bestaande tablets. Sony stortte zich eerder ook al op het gebruik van het tweede scherm tijdens het gamen, door je de draagbare spelcomputer Vita te laten gebruiken bij het spelen van bepaalde Playstation 3-spellen.

De nieuwe SmartGlass-functie werd tijdens de gamebeurs E3 voor het eerst onthuld. iOS is het derde platform dat van SmartGlass gebruik kan maken: eerder verschenen er al applicaties voor Windows 8 en Android.

In onderstaande video zie je hoe SmartGlass op een Windows 8-tablet bij Forza Horizon wordt gebruikt.

Downloaden: Xbox SmartGlass (gratis)

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 7 november 2012, 9:30
Categorie Games
Onderwerp google glass

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.