WWDC-kaartje via eBay kopen heeft geen zin

Een aantal kopers van WWDC-tickets proberen hun aankoop via eBay te verkopen. Zonde, gezien Apple het niet toestaat om kaartjes aan anderen te geven, verkopen of veilen.

WWDC 2012Er was gisteren slechts twee uur voor nodig om alle kaartjes voor ontwikkelaarsconferentie WWDC te verkopen. Inmiddels zijn een aantal tickets ook op eBay opgedoken, maar het is verstandig om deze aan je voorbij te laten gaan. De kaartjes zijn namelijk naamsgebonden, wat betekent dat je met een tweedehands aankoop de conferentie niet mag betreden.

Verkopers proberen op eBay een zakcentje te slaan uit hun extra tickets. Apple heeft echter op de site aangegeven dat tickets niet doorgegeven, verkocht of geveild mogen worden. Het is wel mogelijk om je kaartje te geven aan iemand binnen je bedrijf, maar daarvoor moet je eerst een verzoek mailen naar wwdc2012@apple.com. Waarschijnlijk moet je in de mail aantonen dat de oorspronkelijke kaarteigenaar en de ticket-bezoeker echt bij elkaar in het bedrijf werken.

Apple’s beleid houdt veel tweedehands kaartverkopers tegen, maar ondertussen zoeken sommigen naar een manier om toch nog een ticket te scoren. Zo zei een bezoeker van Craigslist dat hij zijn naam wilde laten veranderen naar die van een koper om binnen te komen. Vervolgens zou de koper een jaar lang een aantal verplichtingen van de verkoper op zich nemen, zoals jurybezoek en taakstraffen.

De snelle kaartverkoop van WWDC viel niet in de smaak bij veel bewoners van de Amerikaanse westkust. Toen de verkoop begon was het daar 5:45, waardoor velen nog sliepen of nog niet online een kijkje hadden genomen. Dat terwijl WWDC uitgerekend in het westen van de Verenigde Staten wordt georganiseerd.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 26 april 2012, 12:08
Categorieën Apple, Apps
Onderwerp wwdc 2014 uitgelicht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.