WWDC 2018 Craig Federighi

Apple maakt sessies van WWDC 2018 doorzoekbaar

Tijdens WWDC 2018 zijn heel wat aankondigingen gedaan, ook in de sessies voor ontwikkelaars die in de loop van de week plaatsvonden. Wil je al die sessies nog eens gedetailleerd nazoeken, dan kan dat. Apple heeft de transcripties van alle workshops en presentaties beschikbaar gesteld.

Transcripties van WWDC-sessies

Net als voorgaande jaren heeft Apple de WWDC 2018-video’s doorzoekbaar gemaakt. Van elke sessie is een geschreven tekst beschikbaar, zodat het makkelijker is om op bepaalde trefwoorden te zoeken. Stel dat je bijvoorbeeld iets wilt weten over AVSpeechSynthesizer, dan moest je tot vandaag een heleboel video’s over toegankelijkheid doorspitten. Met de zoekfunctie vind je snel alle fragmenten die erover gaan.

Ook handig voor slechthorenden
De functie is ook erg handig voor mensen met gehoorproblemen, want zij kunnen nu de volledige inhoud van een sessie doorlezen en ze weten precies wat er is gezegd. Alle uitgeschreven teksten zijn direct gelinkt met de betreffende video. Je kunt dus de tekst doorzoeken en vervolgens naar dat ene punt in de video gaan waar de zin werd uitgesproken. Ook kun je zien in elke sessies is gesproken over bijvoorbeeld CarPlay of HomeKit. Verder kun je linkjes delen met anderen, die ook meteen vanaf een bepaald punt de video kunnen bekijken.

WWDC 2018 sessies transcripties

Tijdens de sessies op WWDC gaat Apple wat diepgaander in op bepaalde zaken die alleen voor ontwikkelaars van belang zijn. Tijdens de keynote krijgt het algemene publiek de nieuwe functies te zien, maar veel aankondigingen roepen nog vragen op bij ontwikkelaars die ermee aan de slag moeten. In sessies gaat Apple verder in op de techniek en is er vaak de mogelijkheid om vragen te stellen.

Zelf kijken
Alle sessies zijn via de Apple-website te bekijken, ook als je geen ontwikkelaarsaccount hebt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 10 juli 2018, 8:07
Bron Bron Apple Developer-site
Categorie iOS
Onderwerp wwdc 2018

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.