withings weegschaal weerbericht

Withings-weegschaal toont voortaan ook weerbericht en stappen

De Withings-weegschalen met iOS-app laten voortaan ook weersverwachting en aantal stappen zien. Zodat je wat vaker op de weegschaal gaat staan.

De slimme weegschaal van Withings laat niet alleen je gewicht, vetpercentage en de kans op regen zien, maar toont nu ook hoeveel stappen je hebt gezet en of het lekker weer wordt. Dat blijkt uit een persbericht van het Franse bedrijf. Om de nieuwe functies te kunnen gebruiken moet je wel de software van de weegschaal updaten.

withings weegschaal weerbericht

De Withings Smart Body Analyser (WS-50) is voor €149 te koop, onder andere in de iCulture Shop. Deze weegschaal kon al met een regenbui-animatie waarschuwen voor een naderende regenbui, maar gaat nu nog een stap verder. Je ziet op het scherm de weersverwachting en de temperatuur. Een icoon met zonnetje, wolk of regen geeft aan wat voor weer het wordt. De meeste Withings-gebruikers gaan ‘s ochtends op de weegschaal staan, meteen na het opstaan. Je krijgt dan meteen te zien of je warme kleding moet aantrekken.

withings weegschaal weerberichtDaarnaast toont de weegschaal nu ook het aantal stappen. Dit moet mensen ertoe bewegen om ook op andere momenten van de dag weer eens op de weegschaal te gaan staan, om snel even te checken of je al in de buurt van de aanbevolen 10.000 stappen zit. Deze nieuwe functie zal vooral interessant zijn voor mensen die geen Withings Pulse-stappenteller op zak hebben, want daarop staat het aantal stappen immers al standaard weergegeven.

Overigens zijn de nieuwe functies ook beschikbaar op de al wat langer bestaande Withings WS-30 weegschaal, die €99 kost. Deze goedkopere weegschaal toont gewicht, BMI en vetpercentage, terwijl de duurdere WS-50 standaard het gewicht, vetpercentage, regenverwachting en luchtkwaliteit (maar geen BMI) laat zien. Je kunt die gegevens echter wel aflezen in de bijbehorende Withings Health Mate-app. Op de WS-50 heb je firmware-versie 1521 nodig en op de WS-30 moet je opletten of firmware-versie 701 al aanwezig is. Via de app kun je aangeven in welke volgorde je de informatie wilt zien.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 april 2015, 15:40
Categorie Accessoires
Onderwerpen weegschaal, withings

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.