nthings Planty

Met slimme bloempot Planty zijn groene vingers niet meer nodig

De slimme bloempot Planty bevat sensoren om het welzijn van je planten te monitoren. Dankzij een ingebouwd reservoir kun je jouw planten op afstand water geven.

nthings PlantyHeb je absoluut geen groene vingers en zit je telkens met verdorde planten in je huiskamer? Weet je zelfs de cactus op je bureau niet in leven te houden? Met de Planty krijgt groen een nieuwe kans, omdat deze slimme bloempot je alles vertelt over het welzijn van je plant.

De Planty van het Koreaanse nthing is niet het eerste product voor mensen die weinig geluk hebben met planten. Al eerder kwam het Franse Parrot met de Parrot Flower Power en het Zwitserse Koubachi heeft zelfs drie verschillende Plant Sensor-modellen. Bij deze producten gaat het om een sensor die je in de bloempot of plantenbak steekt en die je vervolgens koppelt aan je smartphone. Zo krijg je automatisch een melding als de omgevingstemperatuur te hoog of te laag is, of je plant te weinig zon krijgt en wanneer het weer tijd wordt om te bewateren.

nthing bewandelt een iets andere weg. De Planty is geen losse sensor, maar een kant-en-klare bloempot met ingebouwde sensoren (grondvochtigheid, temperatuur, lichtintensiteit) én een ingebouwd waterreservoir van 500 ml. Dankzij een kleine waterpomp kan de Planty je planten dus ook zelf water geven, terwijl je zelf buitenshuis bent. De ingebouwde accu in de bloempot is via USB op te laden. De Planty sluit je aan op je Wi-Fi netwerk en stuur je aan met de bijbehorende iOS-app, die je via push-berichten inlicht over het welzijn van je plant. Daarnaast beloven de makers integratie met smart-apparaten als de Google Nest en Philips Hue, al wordt nergens duidelijk hoe deze integratie gerealiseerd gaat worden.

nthings Planty Exploded View

Op dit moment is de Planty nog niet te koop: je zult op Kickstarter een bepaald bedrag moeten inleggen en hopen dat nthings het financieringsdoel van $100.000 haalt. Ben je snel dan kun je de Planty nog voor $89 in je bezit krijgen, anders betaal je $99. Dat is nog steeds $50 minder dan de verkoopprijs wanneer het product eind dit jaar daadwerkelijk in de winkel komt te liggen. De verzendkosten naar Nederland bedragen $20. Overigens is Parrot ook van plan met een slimme bloempot op de markt te komen: de Parrot Pot heeft een reservoir van 2,2 liter en kan je planten volautomatisch bewateren, maar prijs en introductiedatum zijn nog niet bekend.

Bonustip: zoek je een plantensensor voor weinig? In iCulture Deals hebben we vandaag (maandag 13 april) eentje voor 40 euro.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 13 april 2015, 17:06
Categorie Accessoires
Onderwerpen kickstarter, planten

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.