Wired: ‘volgende iPhone krijgt contactloos betalen via NFC’

De volgende iPhone krijgt elektronisch betalen en maakt daarvoor gebruik van NFC. Dat hoorde Wired van betrouwbare bronnen.

NFC-iPhoneApple heeft zich een tijd lang afzijdig gehouden van NFC, maar de contactloze betaalmethode zou alsnog mogelijk zijn in de volgende iPhone. Dat publiceert Wired naar aanleiding van bronnen die ‘dichtbij het vuur zitten’. De volgende iPhone zou een eigen betaalplatform introduceren, waarbij gebruik wordt gemaakt van NFC. Daarmee kan je afrekenen door je telefoon in de buurt van een daarvoor aangepaste betaalautomaat te houden.

De contactloze betaalmethode die Apple introduceert, moet een van dé selling points worden van de telefoon die op 9 september gepresenteerd zal worden.

De signalen dat de volgende iPhone inderdaad NFC-technologie zal bevatten, komen van meer kanten. Vorige week impliceerde een schema van het Chinese reparatiebedrijf GeekBar al de indruk dat de iPhone 6 een NFC-chip zou krijgen, en woensdag kwam daar een foto van vermoedelijk een NFC-chip op een logic board bij.

Apple diende eerder al patentverzoeken in over elektronisch betalen. In januari werd er bijvoorbeeld een ingediend over contactloze betaalprotocollen en de wisselwerking tussen NFC, Bluetooth en een ‘veilig hardware-onderdeel’ bij een transactie.

Meer weten over NFC? Lees ons uitgebreide dossier NFC: Near Field Communication.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 28 augustus 2014, 16:18
Categorie Geruchten
Onderwerpen mobiel betalen, nfc

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.