Wie kan het beste voorspellen?

Van alle voorspellingen die over de iPhone zijn gedaan, zat Kevin Rose van Digg er het dichtst bij. Op zijn podcast Diggnation doet hij voorspellingen die nog behoorlijk ernaast zitten, maar beter zijn dan die van alle anderen.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

kevin roseVoordat de iPhone werd aangekondigd door Steve Jobs in januari, waren er heel wat geruchten en voorspellingen. De New York Times had al in 2002 geruchten over een Apple-telefoon gehoord, maar de Franse krant Le Figaro sprak van een samenwerking tussen Apple en Motorola. Beide bleken gelijk te krijgen.

In 2005 voorspelde Business 2.0 dat de iPhone begin 2006 verkrijgbaar zou zijn. Forbes dacht in november 2006 dat er al contracten met leveranciers waren gesloten voor de levering van 12 miljoen stuks. Maar de beste voorspeller was Kevin Rose van Digg. Hij voorspelde eerder al de Motorola Rokr en ook de iPod nano, een van de best bewaard gebleven geheimen van Apple in 2005. In december 2006 sloeg Kevin opnieuw de spijker op de kop. Veel klopte er niet van zijn voorspellin de gen, maar hij deed het beter dan alle andere toekomstkijkers. Waaruit maar weer eens blijkt dat je al die speculaties niet te serieus moet nemen: meestal klopt er weinig van.
Dit is wat Kevin Rose voorspelde:

  • Lancering in januari bij alle providers: Fout, alleen aankondiging.
  • Werkt op de CDMA- en GSM-netwerken: Fout, alleen GSM.
  • Extreem klein: Klopt, maar die was ook eigenlijk makkelijk te voorspellen. Bovendien is de iPhone niet eens zo extreem klein.
  • Twee batterijen, eentje voor muziek en de andere voor de telefoon: Goed!
  • Prijs: $249 tot $449: Iets te optimistisch, Kevin!
  • Flashgeheugen 4 tot 8 gigabyte: Alweer goed!
  • Uitschuifbaar toetsenbord: Fout!
  • Mogelijk een touchscreen: Goed!
  • Werkt op een miniversie van Mac OS X: Goed!

Als je nu volgende video hieronder bekijkt, waarin Kevin z’n onthullingen doet, krijg je toch de indruk dat hij meer weet dan hij wil zeggen. Dus geen voorspelling maar gewoon voorkennis? Tegelijk denk je dan: hoe kan hij er op een paar cruciale punten zo vreselijk naast zitten?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 15:52
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerp voorspelling

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.