Geen pre-order voor de iPhone

Uit een uitgelekte memo van AT&T blijkt dat de medewerkers geen mensen op de wachtlijst mogen zetten en ook geen pre-order mogen aanbieden. En de speculaties over datums en prijzen moeten maar eens afgelopen zijn!
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

AT&T heeft een officiële brief naar de medewerkers gestuurd over de huidige lanceerplannen voor de iPhone. Interessant is het gedeelte onder het kopje ‘Critical Information’. Daarin staat dat de exacte datum nog niet bekendgemaakt is en dat er geen specifieke datums aan klanten mogen worden verteld. En bij de verkoop van de iPhone geldt de regel: wie het eerst komt, wie het eerst maalt. Geen wachtlijsten en ook geen reserveringen! Wie de iPhone wil hebben, zal dus in een slaapzak voor de deur moeten gaan liggen.

Toch kun je je afvragen of de verkopers in de AT&T-winkels niet stiekem een paar iPhones achter de toonbank wegstoppen, voor eigen vrienden en familie. Een andere vraag is hoe de verkopers op eBay dit probleem gaan aanpakken: hoe weten zij zo zeker dat ze over een maand een echte iPhone kunnen leveren? Een aantal van de advertenties is alweer offline gehaald. De memo wekt ook de indruk dat AT&T liever heeft dat het personeel voortaan z’n mond houdt. Met andere woorden: doe niet mee aan speculaties over de exacte lanceerdatum, prijzen of toestelsubsidies. Als een klant vraagt of de iPhone ook via andere netwerken beschikbaar komt, moeten medewerkers zeggen dat

“AT&T de enige operator in de VS is die de iPhone lanceert en voor de nabije toekomst de exclusiviteit houdt”

Wat dat betreft zijn de medewerkers van Apple toch beter gebrainwasht opgevoed: daar lekt bijna nooit iets uit omdat de grote leider liever alles zelf in de hand houdt.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 4 februari 2013, 15:52
Categorieën Geruchten, iDevices
Onderwerpen preorder, reserveren

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.