Tv-interview Tim Cook over saffierglas en iRing nu volledig te bekijken

Het volledige tv-interview van ABC News met Tim Cook is nu online te bekijken. Cook praat over geheimzinnigheid en een saffierfabriek in Arizona.
Gonny van der Zwaag | iCulture.nl - · Laatst bijgewerkt:

tim-cook-abc-interview_thumbnailCEO Tim Cook was te zien in een zeldzaam tv-interview, bij ABC News. Het volledige fragment is nu in een YouTube-video te bekijken. Eigenlijk was het interview bedoeld om over de dertigste verjaardag van de Mac te praten, maar ABC knipte vooral de spannende momenten eruit. Zo is in het begin van het interview te horen dat Apple flink investeert in een fabriek in Arizona, waar saffierglas wordt geproduceerd. Maar hij kan niet zeggen waarvoor dit bedoeld is.


Apple gebruikt het saffierglas momenteel voor de iSight-cameralenzen en Touch ID-sensoren. De vraag of het saffierglas voor een grotere iPhone of een iWatch is bedoeld, lachte Tim Cook weg met de grap over een ring. Zo’n iRing komt niet helemaal uit de lucht vallen: er gingen al eens geruchten dat je met een ring een toekomstige Apple HDTV kunt bedienen.

Maar er kwamen ook serieuzere zaken aan bod, zoals meer transparantie bij het begluren van burgers. Cook was nogal stellig in zijn beweringen dat de Amerikaanse overheid geen toegang heeft tot de servers van Apple. Tijdens een ontmoeting met president Obama in december 2013 drong Cook aan op meer transparantie, zo liet hij weten. Er is ook een ander soort geheimzinnigheid, namelijk rondom nieuwe producten. Die geheimzinnigheid is onderdeel van Apple’s bedrijfscultuur en zal waarschijnlijk nog lang blijven bestaan. Een vraag daarover lachte Cook wederom weg, met de opmerking dat mensen graag verrast willen worden.

tv-interview-tim-cook-abcCook gaf toe dat er veel geheimzinnigheid binnen Apple is, inclusief zwarte doeken en het feit dat medewerkers niet mogen praten over nieuwe producten. Zelf staat Tim Cook elke ochtend om kwart voor vier op. Hij krijgt pre dag 700 tot 800 e-mailberichten, waarvan hij de meeste zelf doorleest.

Hieronder kun je het hele tv-fragment zien, dat ondanks de poeha die er vooraf over werd gemaakt, maar 4 minuten duurt.

https://www.youtube.com/watch?v=janYipFwV34

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

11 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.