WeatherBug: weersverwachting op iPhone en iPod touch

WeatherBug heeft een webapplicatie uitgebracht waarmee je de weerssituatie van vele lokaties wereldwijd kunt opzoeken, aangevuld met voorspellingen, radar- en camerabeelden en video's.

Vorige week dook ‘ie al bij AppSafari op, maar nu heeft WeatherBug de nieuwe weerapplicatie voor de iPhone ook definitief aangekondigd. Je kunt er op buurtniveau de weersverwachting mee bekijken, aangevuld met weervideo. Niet alleen in de VS, want de webapplicatie biedt ook internationale weersverwachtingen, een gedetailleerde vooruitblik voor 7 dagen, een radar en camerabeelden van WeatherBug’s eigen netwerk van weerstations.

Verder kun je in de webapplicatie van WeatherBug bladeren door meerdere steden, waarbij je huidige weersomstandigheden, radar en live-camerabeelden kunt zien. Het gaat duidelijk een stap verder dan de Weather-applicatie die standaard al op de iPhone aanwezig is. We hebben het natuurlijk meteen even uitgeprobeerd en warempel: bij het invoeren van ‘Amsterdam, Netherlands’ kun je zelfs kiezen uit Amsterdam, Amsterdam Zuidoost en Amstelveen. Daarnaast kun je uit verschillende weerstations in de buurt kiezen, bijvoorbeeld Amsterdam (Schiphol), Soesterberg, Valkenburg, Vlieland, Volkel, Brasschaat. Inderdaad, dat zijn voornamelijk militaire vliegvelden en ze liggen nogal verspreid over de Benelux. Kies je daarentegen voor New York, dan is er een veel dichter netwerk van weersstations te vinden: een stuk of 10 binnen een straal van 4 mijl en voornamelijk gevestigd bij scholen. De video’s vallen een beetje tegen: in Rachel’s Weathercast praat de presentatrice eigenlijk alleen over de situatie in de VS.

Gelukkig zit je bij WeatherBug niet vast aan de temperatuuraanduiding in graden Fahrenheit, maar kun je graden Celsius instellen. Je kunt de mobiele versie van WeatherBug bekijken door op je iPhone of iPod touch naar iphone.weatherbug.com te gaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 oktober 2007, 16:30
Categorie iOS
Onderwerpen radar, weerbericht

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.