Meizu M8 muziekinterface lijkt op …?

Er zijn beelden van de muziekinterface van de Meizu M8 verschenen. Daaruit blijkt opnieuw dat er goed naar de iPhone is gekeken. Alleen Cover Flow en de Wi-Fi Store ontbreken nog.
Gonny van der Zwaag - · Laatst bijgewerkt:

Meizu M8 MiniOne music interfaceNa een paar weken radiostilte was er eindelijk weer nieuws over onze favoriete iPhone rip-off: de Meizu M8. Aziatische CEO’s zijn over het algemeen niet zo geneigd om rechtstreeks met het publiek te spreken, maar Jack Wong van Meizu is een uitzondering: als er weer iets nieuws is brengt hij ons via z’n blog meteen op de hoogte. Een tijdje geleden doken er screenshots van de gebruikersinterface op. Nu zijn er ook screenshots van de muziekinterface en ook hier lijkt de inspiratiebron weer niet ver te zoeken. Wat nog wel ontbreekt zijn Cover Flow en de iTunes Wi-Fi Music Store.

We hebben op Flickr een aantal screenshots van de muziekinterface neergezet. Daaruit blijkt dat er echt wel verschillen te ontdekken zijn, maar dat de interface over het algemeen sterk op die van de iPhone is geïnspireerd, met dezelfde vier iconen onderin het scherm waarmee je naar albums, nummers, afspeellijsten en meer kunt gaan. Natuurlijk heeft de Meizu M8 ook een sterrenwaardering van maximaal 5 sterren, je kunt in de lijst met albums of artiesten rechts in beeld door een verticale ABC-lijst bladeren, je kunt door een nummer ‘scrubben’ via de tijdlijn, etc. Kleine afwijkingen zijn er ook: onder andere de keuze om de instellingen in de muziekapplicatie zelf onder te brengen en de toevoeging van een Spatializer. Op de iPhone is geen Spatializer aanwezig en moet je voor de muziekinstellingen een omweg via het Instellingen-menu maken.

Meizu’s CEO Jack Wong zei eerder dat de Meizu M8 voor het eind van 2007 in China te koop is, voor een prijs tussen $259 en $453 voor modellen met een opslagcapaciteit tussen 4 en 16GB. Als je er eentje zou willen kopen moet je een ticket naar China boeken. Waarschijnlijk zal de Meizu M8 namelijk niet buiten China verkocht gaan worden, vanwege striktere copyright-regels in andere landen.

En lijkt het nu zo alleen maar zo, of is het randje rondom het scherm aangepast waardoor de Meizu M8 nu iets meer op de iPod touch lijkt?

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 25 oktober 2009, 21:15
Categorie iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.