Amerikaanse universiteit roept studenten op voor iPhone-research

De Texaanse universiteit ACU roept studenten op voor een serieus bedoeld onderzoeksprogramma naar de iPhone. De studenten kunnen beginnen met het testen van de mobiele website van de universiteit. Een grap?

ACU universiteitWe dachten dat het een grap was, maar het lijkt toch serieus te zijn bedoeld: de Abilene Christian University in Abilene (Texas) gaat opnieuw een researchteam oprichten dat onderzoek naar de iPhone gaat doen. Nog geen maand geleden werden faculteitsleden benoemd voor een onderzoeksteam. Nu worden studenten die in het bezit zijn van een iPhone, Treo of BlackBerry verzocht om zich ook bij het onderzoeksteam aan te sluiten. Het onderzoek zal gericht zijn op convergente mobiele apparaten. Volgens associate professor Bill Rankin wil de universiteit onderzoeken hoe mensen deze apparaten op dit moment al gebruiken.

Rankin gaat met twee collega’s ook naar de conferentie EDUCAUSE in Seattle, om deel te nemen aan workshops en om met andere universiteiten te brainstormen over de mogelijkheden van de iPhone. Verder heeft ACU bij de John D. and Catherine T. MacArthur Foundation een verzoek voor een bedrag van $100.000 ingediend, om het iPhone-onderzoek financieel te ondersteunen. De studenten kunnen beginnen met het testen van de iPhone-versie van myACU, te bereiken via my.acu.edu/m, de mobiele website van de universiteit die drie weken actief is en nog grondig moet worden getest voordat de website officieel wordt aangekondigd. Het klinkt niet echt als baanbrekend onderzoek, maar eerder als een derderangs universiteit die met een populair onderwerp nog wat studenten wil trekken.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 20 oktober 2007, 18:22
Categorie Achtergrond

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.