Gerucht: TSMC gestart met productie A8-chip voor iPhone 6

TSMC is van start gegaan met de productie van de A8-chip voor de iPhone 6, aldus bronnen binnen Apple's productietak.

A8 chip iPhoneFabrikant TSMC is gestart met de productie van de A8-chip voor de iPhone 6. Dit beweren bronnen binnen Apple’s productietak volgens de Commerical Times in Taiwan (via AFP). De A8-chip bevat volgens de bronnen een quad-core processor. De fabrikant is eerder begonnen met de A8-productie dan verwacht: er werd gerekend op een productiestart in het tweede kwartaal van 2014. Dat kwartaal begint pas in april.

TSMC lijkt goed op schema te lopen, al heeft dat geen verstrekkende gevolgen voor ons. Apple zal de iPhone 6 niet opeens een maand eerder aanbieden, enkel omdat de A8-productie iets eerder van start kon gaan. De vervroegde productie verkleint wel de kans op vertragingen, waar in het geruchtencircuit vaak verhalen over voorbijkomen vlak voor een iPhone-onthulling.

Volgens de bronnen heeft TSMC het merendeel van de A8-productie in handen. Apple zou dit jaar nog minder afhankelijk willen zijn van fabrikant Samsung. Apple en Samsung werken samen voor de productie van de iPhone, maar zijn ook verwikkeld in meerdere patentzaken. Geruchten over een verminderde samenwerking met Samsung zijn niet nieuw: afgelopen jaar hoorden we meermaals hetzelfde van Aziatische bronnen. De iPhone 5s had ondanks dat alles nog gewoon onderdelen van Samsung.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 6 maart 2014, 8:52
Categorieën Geruchten, iDevices

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.