wandelen-wandelvakantie-apps

Wandelaars in Gelderland willen liever geen app

Een wandeltocht in Gelderland liep niet zoals gepland, omdat deelnemers helemaal niet zaten te wachten op routes in een app. Ze wilden kartonnen bordjes, met pijlen en aanwijzingen.

wandelen-wandelvakantie-appsOp iCulture bejubelen we dagelijks het gemak van apps. Maar er zijn ook situaties waarbij een app helemaal niet zo handig is. Dat bleek afgelopen weekend, toen de organisatoren van een wandeltocht erachter kwamen dat deelnemers helemaal niet op een app zaten te wachten. De organisator moest snel actie ondernemen om de route alsnog te voorzien van borden en pijlen, zoals het al meer dan 20 jaar gebeurt. De app had alle bewegwijzering overbodig moeten maken, maar het idee sloeg niet aan.

Jaarlijks vindt in Beuningen een wandeltocht plaats, die door velen wordt gezien als dé voorbereiding op de Vierdaagse van Nijmegen. Afgelopen zondag was het zover: zo’n 800 wandelaars stonden al vroeg in de startblokken om de Luctor et Emergo-wandelmars van 5, 10, 15, 20, 25, 30, 40 en 50 kilometer te gaan lopen. Maar vanaf de allereerste minuut ging het mis: het regende telefoontjes van wandelaars die de route niet konden vinden. “Een enorme fout”, zegt organisator Michel Weijdt.

We hebben ons er gruwelijk op verkeken. We dachten dat dat zou lukken; de route meelezen van je telefoon. Maar de meeste wandelaars zijn ouderen. Die gebruiken geen apps of mobieltjes. Die hebben geen 3G of 4G.

De organisator dacht moeite te kunnen besparen, door alles via een app te laten verlopen, maar de deelnemers zaten daar niet op te wachten. Dit jaar werden de inschrijvingen voor het eerst ook digitaal verwerkt, waarbij deelnemers een e-mailadres moesten opgeven. Hopelijk leverde dat geen problemen op bij de senioren die deelnamen aan de wandeltocht. Als je naar het deelnemersveld kijkt, lag de leeftijd in Beuningen behoorlijk hoog. De Gelderlander (€) sprak onder andere met de 80-jarige Annie Willems, die 33 keer heeft meegelopen in de Vierdaagse, maar nu voor kortere wandelroutes kiest.

Lees ook: Beste wandel-apps voor de iPhone en iPad

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 mei 2015, 15:10
Categorie Achtergrond
Onderwerp wandelen

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.