NPO-Groen

NPO Groen-app daagt je uit om 7 dagen groener te leven

Ben jij groener dan de BN'ers die aan 'Nederland wordt groen' meedoen? Bewijs dat maar eens met de NPO Groen-app.

NPO-Groen-LogoGisteravond konden we al zien hoe BN’ers het er vanaf brachten in het nieuwe tv-programma ‘Nederland wordt groen’ en nu is het tijd om zelf milieubewust aan de slag te gaan. De NPO Groen-app helpt jou om een week lang groener te leven, aan de hand van diverse uitdagingen en tips.

Na het downloaden van de gratis app krijg je een lijst met uitdagingen voorgelegd, die je aan kunt gaan of af kunt wijzen. Denk hierbij aan het vaker afzetten van de automotor en het niet gebruiken van de printer.

Hoeveel bespaar ik?

Onder iedere uitdaging zie je direct wat je ermee bespaart en kun je ook zien hoeveel de rest van Nederland al bespaard heeft dankzij de app. Er zijn verschillende categorieën om uit te kiezen, zoals eten, vervoer en stroomgebruik.

NPO-Groen-App-2De uitdagingen variëren van het nee zeggen tegen plastic tasjes tijdens het winkelen tot het uitsluitend eten van lokale producten. Nadat je er zes van de dertig geselecteerd hebt, krijg je ze in een overzichtje te zien en kan de groene week beginnen.

Terwijl jij je best doet om wat milieubewuster bezig te zijn, houdt de app je constant op de hoogte van je voortgang. Daarnaast zijn er tientallen motivatievideo’s opgenomen waarin BN’ers als Katja Schuurman en Anita Witzier je aanmoedigen om niet op te geven.

Aan het einde van je groene week kun je ervoor kiezen om dezelfde uitdagingen met een week te verlengen of om met een set nieuwe aan de slag te gaan.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 18 mei 2015, 12:30
Categorie Apps
Onderwerpen milieu, npo

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.