MacBook 15-inch

‘Apple kondigt woensdag nieuwe 15-inch MacBook Pro en 27-inch iMac aan’

Apple gaat op woensdag 20 mei een nieuwe 27-inch iMac en 15-inch MacBook Pro aankondigen, aldus Franse bronnen. Het wordt een kleine update.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

MacBook 15-inchApple is van plan om woensdag een nieuwe 15-inch MacBook Pro met een Force Touch-trackpad aan te kondigen. Daarnaast zal er ook een bijgewerkte 27-inch iMac zonder retinascherm worden gepresenteerd. Dit beweren bronnen van het Franse MacG. Het gerucht sluit goed aan op wat we eerder hebben gehoord: de huidige MacBook Pro 15-inch is moeilijk leverbaar, wat suggereert dat er een nieuw model op komst is. Update 19 mei: Apple heeft de twee nieuwe Macs inmiddels aangekondigd.

Het zou gaan om een kleine update, zoals we in maart dit jaar ook zagen bij de 13-inch MacBook Pro. De CPU en GPU van de MacBook krijgen een upgrade en de traditionele trackpad wordt vervangen voor een Force Touch-variant. Deze trackpad voelt hoe hard je drukt, waardoor bijvoorbeeld een tekenapp weet of je een dikke of dunne lijn wil tekenen. Met behulp van slimme trillingen geeft de trackpad het gevoel dat je de trackpad indrukt door hard te tappen, terwijl dit eigenlijk niet zo is.

Exacte specificaties voor de nieuwe MacBook Pro en iMac zijn nog niet gelekt. We hebben op basis van eerder bijgewerkte MacBooks een idee wat Apple met de MacBook Pro 15-inch van plan is, maar bij de iMac blijft het op dit moment nog even gissen.

Het lijkt allemaal wat plotseling: Apple zou op woensdag 20 mei de nieuwe Macs uitbrengen, maar er staat hiervoor geen evenement gepland. Dit hebben we bij nieuwe Macs wel vaker gezien. Apple kondigt kleine updates meestal aan in een persbericht, waarna ze meteen te koop zijn in de online Apple Store.

Suggestie hoe we dit artikel kunnen verbeteren? Laat het ons weten!

Informatie

Laatst bijgewerkt 19 mei 2015, 15:10
Categorie Geruchten
Onderwerpen imac, macbook

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.