‘Apple kondigt woensdag nieuwe 15-inch MacBook Pro en 27-inch iMac aan’

Apple gaat op woensdag 20 mei een nieuwe 27-inch iMac en 15-inch MacBook Pro aankondigen, aldus Franse bronnen. Het wordt een kleine update.
Bastiaan Vroegop - · Laatst bijgewerkt:

MacBook 15-inchApple is van plan om woensdag een nieuwe 15-inch MacBook Pro met een Force Touch-trackpad aan te kondigen. Daarnaast zal er ook een bijgewerkte 27-inch iMac zonder retinascherm worden gepresenteerd. Dit beweren bronnen van het Franse MacG. Het gerucht sluit goed aan op wat we eerder hebben gehoord: de huidige MacBook Pro 15-inch is moeilijk leverbaar, wat suggereert dat er een nieuw model op komst is. Update 19 mei: Apple heeft de twee nieuwe Macs inmiddels aangekondigd.


Het zou gaan om een kleine update, zoals we in maart dit jaar ook zagen bij de 13-inch MacBook Pro. De CPU en GPU van de MacBook krijgen een upgrade en de traditionele trackpad wordt vervangen voor een Force Touch-variant. Deze trackpad voelt hoe hard je drukt, waardoor bijvoorbeeld een tekenapp weet of je een dikke of dunne lijn wil tekenen. Met behulp van slimme trillingen geeft de trackpad het gevoel dat je de trackpad indrukt door hard te tappen, terwijl dit eigenlijk niet zo is.

Exacte specificaties voor de nieuwe MacBook Pro en iMac zijn nog niet gelekt. We hebben op basis van eerder bijgewerkte MacBooks een idee wat Apple met de MacBook Pro 15-inch van plan is, maar bij de iMac blijft het op dit moment nog even gissen.

Het lijkt allemaal wat plotseling: Apple zou op woensdag 20 mei de nieuwe Macs uitbrengen, maar er staat hiervoor geen evenement gepland. Dit hebben we bij nieuwe Macs wel vaker gezien. Apple kondigt kleine updates meestal aan in een persbericht, waarna ze meteen te koop zijn in de online Apple Store.

iMac

De iMac is Apple's alles-in-één desktopcomputer. De iMac bestaat uit een scherm met een voet waarin de computer ingebouwd zit. De iMac is ideaal om thuis of op kantoor te gebruiken. Het nieuwste model is de 24-inch iMac uit 2023 met M3-chip en een kleurrijk design. Het M3-model biedt betere specificaties en is de opvolger van de iMac uit 2021. De iMac 2023 is nog het enige model dat in Apple's assortiment zit. Alles over de iMac, een Mac-desktop kopen en desktop Macs vergelijken lees je hier.

iMac

Reacties: 15 reacties

Reacties zijn gesloten voor dit artikel.